İsveçli otomobil üreticisi Volvo araç yelpazesinin 2030 yılına kadar derisiz ve " vegan dostu" olacağını ve giderek daha fazla sürdürülebilir kaynaklı ürünler kullanılacağının duyurdu.

Giderek daha fazla sürdürülebilir kaynaklı ürünler isteyen müşteri tabanına biyolojik bazlı ve geri dönüştürülmüş malzemeler sunacağını bildiren otomobil devinin tasarım başkanı Robin Page Reuters'e verdiği demeçte, " Yeni nesil müşterilerimiz var, satın aldıkları ürünlerle çok daha fazla ilgileniyorlar ve arkalarında etik bir hikâye olmasını istiyorlar. Malzemelerin nereden geldiğini bilmek anlamak istiyorlar” dedi.

Değişikliğin nedeninin deri endüstrisindeki hayvan refahı sorunları ve sığır yetiştiriciliğinin çevresel etkileri olduğunu söyleyen şirket, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli otomobil serisi sunma planı doğrultusunda ilerliyor.

GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ MANTAR

Volvo'nun şu anki tamamen elektrikli C40 Recharge modeli zaten vegan iç tasarıma sahip. Şirket ormancılık yan ürünlerinden, geri dönüştürülmüş mantarlardan ve plastik şişelerden yapılmış malzemelerin kullanımını arttırmayı hedefliyor.

Otomobil üreticisi ayrıca karbon ayak izini azaltmak için geri dönüştürülmüş polyester kullanmayı ve İsveç'te yetiştirilen ve toprağı yenileyen keten bitkilerinden elde edilen ketenleri kullanmayı hedefliyor. Volvo ayrıca kapı panelleri için keten lifleri kullanacak.

Editör: TE Bilisim