Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Nobel ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar, TEKNOFEST'te beraberindekilerle birlikte sahneden vatandaşları selamladı. 

"O YALAN VİDEOYU YAYAN FETÖ FİRARİSİ EMRE USLU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Teknofest sahnesinde vatandaşları selamladığı sırada Aziz Sancar'ın da elini havaya kaldırdı. FETÖ firarisi Emre Uslu, bu görüntüleri montajlayarak tam tersi bir algı yaratmak istedi. Bu algıyı yaratmaya çalışan Uslu, montajlanmış videoda sanki Erdoğan, Sancar'ın elini aşağıya indiriyormuş gibi gösterdi. Muhalefet yazarları ve muhalefete yakın bazı kuruluşlar montaj videosunu yayanın FETÖ firarisi Emre Uslu'nun olduğuna dikkat etmeden dezenformasyonu hızlı bir şekilde dolaşıma soktu.

"ALGI OPERASYONU ELLERİNDE PATLAYINCA PAYLAŞIMLARI SİLDİLER"

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Zafer Arapkirli ve Onedio adlı site, sosyal medyada bu algı operasyonunu yürüten isimler arasında yer aldı. Kısa sürede gerçek görüntüler paylaşılınca montaj çetesinin algı operasyonu ellerinde patladı.Gerçek görüntüler paylaşılmaya başlanınca, montaj videoyu servis edenler paylaşımlarını sildiler.
Görüntüde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sancar'ın da elini kaldırdığı net bir şekilde görülürken, algı çetesinin bir operasyonu daha boşa çıkmış oldu.

Editör: TE Bilisim