İMAN VARSA İMKÂN DA VAR

AĞABEYİ Haluk Bayraktar ile birlikte ülkesinin ve gençlerin önünde yeni ufuklar açan Selçuk Bayraktar, bir dönemin kenara itilen Anadolu gençlerine imkan verildiğinde neler yapılabileceğini dost, düşman herkese en güzel şekilde gösterdi. İki kardeş, dışarıdan küresel operasyonların ve içeriden vesayetçi zihniyetlerin engellemelerine rağmen Türkiye’yi savunma sanayiinde dünyanın dördüncü ülkesi haline getirdiler.

HEPSİYLE TEK TEK İLGİLENDİ

TÜRKİYE’nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’i her sene ayrı bir coşkuyla gerçekleştiren Selçuk Bayraktar, ziyarete gelen gençlerin hiçbir talebini geri çevirmedi. Onlarla hatıra fotoğrafl arı çektiren Bayraktar, hepsiyle tek tek ilgilenerek gençlerin hayatında silinmez izler bıraktı. Elde ettiği büyük başarılara rağmen Anadolu insanının erdemlerini kuşanarak hepsine tevazuuyla yaklaşması gönülleri fethetti.

GENÇLER VİZYON YENİLEDİ

İLK yılında 550 bin, ikinci yılında 1 milyon 720 bin kişinin ziyaret ettiği TEKNOFEST’e akın eden gençlerin sayısı her yıl katlanarak arttı. 4. yılında kendi rekorlarını kırmaya devam eden TEKNOFEST’e ilk sene yapılan 4 bin 333 takımdan gelen başvuru sayısı bu yıl tam 34 bin 984’e ulaştı. Her sene kendi yaşıtlarının keşifl erini gören gençlerin vizyonu bu sayede dünyayla yarışır seviyeye geldi.

'2053 VE 2071 TÜRKİYE'SİNİN MİMARLARI BURADA'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, festivalde gençlerle bir araya gelerek geleceğin Büyük Türkiye’sine işaret etti.

GELECEK SİZDE

CUMHURBAŞKANI Erdoğan TEKNOFEST’te yaptığı konuşmada gençlere şöyle seslendi: “Burada Türkiye’nin yarınlarına yön verecek başarılı bilim insanları, mühendisleri, teknisyenleri, araştırmacıları, astronotları var. TEKNOFEST’in yüreği kıpır kıpır atan genç mucitleri inşallah 2053 ve 2071 Türkiye’sinin mimarları olacaktır.”

BİZ GENÇLERİMİZE İNANIYORUZ

ERDOĞAN, gençleri Z kuşağı diyerek yaftalayanlara gönderme yaparak “Varsın, Akıncı’nın bir kablosunu lehimleyemeyecek olanlar, bu eseri inşa eden gençleri hor, hakir görsün. Biz gençlerimize inanıyoruz. Biz gençlerimizin, harfl erle tanımlayanların fersah fersah ötesinde bir karaktere, vizyona, ufka sahip olduğunu gayet iyi biliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim