Ebru Okanlar / Özel Haber - TÜRKİYE genelinde ve İstanbul’da yetim buluşmaları düzenleyen Yetim Vakfı, çocuklara yönelik güzel bir program daha icra etti. 50 yetim çocuk, annelerinin de katıldığı boğaz gezisinde hoş vakit geçirdi. Üsküdar Belediyesi desteğiyle düzenlenen programda konuşan Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz, “Buradaki amacımız, yetim çocuklarımızın toplumla kaynaşması ve toplumun da onları tanıması” dedi.

“DOST ELİNE İHTİYAÇ DUYUYORUZ”

Yılmaz, “Sokağıma Şenlik Geldi” programlarıyla bahar aylarında, Ramazan’da veya Dünya Çocuk Hakları Gününde gerçekleştirdikleri yetim buluşmalarını, bu kez yeni eğitim döneminin başladığı günlerde çocuklara moral olması amacıyla düzenlendiklerini söyledi. Başkan Yılmaz, “Bu güzel imkanı bize sunan Üsküdar Belediyemize ve kıymetli başkanımız Hilmi Türkmen’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. Yaşadığımız çağda insanların birçok zorlukla yüz yüze geldiğini ifade eden Yılmaz, “Yeri geliyor tek başımıza üstesinden gelemeyeceğimiz zorluklarla karşılaşıyoruz. Bir dost eline ihtiyaç duyuyoruz. Yalnız olmadığımızı bilmek istiyoruz. İşte o zamanlar için kendimizi hazırlamalıyız. Hem ‘baş başa vermeden taş yerinden kalkmazmış’ derler. Çok doğrudur. İnsan, kardeşi için yaşayandır. Bizler de Vakıf olarak çalışmalar yapıyor, çocuklarımızın hayatı tanıyan, sevilen, başarılı bireyler yetişebilmeleri için gayret gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA HEDİYE VERİLDİ

Valide Sultan Gemisi’ndeki programa vakfın psikososyal destek hizmeti sunduğu çocuklar, anneleriyle birlikte katıldı. 50 çocuğun iştirak ettiği programda, çocuklar ve gönüllüler hoş vakit geçirdi. Gemide sanat etkinlikleri, oyunlar, palyaço ve yüz boyama etkinlikleri yer aldı. Çocuklar, çay ve simit eşliğinde boğaz turu yaparken, çocuklara kitap ve çeşitli hediyeler verildi.

Editör: TE Bilisim