CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı olduklarını anlaşılan görevliler, şehit mezarları üzerinde önlem alınmaksızın dev ağaçları kesmesi rahatsızlık uyandırdı. Kesilen ağaçların şehit mezarlarının üzerine düşmesiyle bölge sakinlerinin tepkisi daha da büyüdü. İşçiler, kesim yaparken kullandıkları motorlu testereyi ağacın üzerinde bırakarak olay yerini terk ettiler.

TEPKİ ALINCA KAÇTILAR

Olaya tepki gösterenlerden Murat Kuyucak isimli bir vatandaş, “Bu konuyla alakalı 153'ü ve polisi bilgilendirdik. Vatandaş da sosyal medyadan tepki gösteriyor. Kesim yapanlar, ağacın vatandaşa zarar verdiğini söylemişler. Tepki gördükten sonra da bırakıp kaçmışlar” diye konuştu. Aynı vatandaş “Ekip gelmedi. Biz de 2 saattir burada bekliyoruz. Ağaç, şehitlerimizin mezarlarının üzerine devrilmiş halde duruyor. Bu ağacın neden kesildiğini izah etmelerini istiyoruz. Olayı gören vatandaş yaklaşık 15-20 kişi olduklarını söylüyor” sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

ŞEHİTLERE SAYGISIZLIK

Olayı gören Mehmet Ayaz ise, “Sabah buradaydım. Bir ses geldi. Dönüp baktığımda, 80 yıllık yemyeşil ağacı kesmişler. Çürümüş ya da kurumuş hiçbir yeri yok. Bu ağacın ne zararı olabilir? Motorlu testereyi bırakıp kaçtılar. Ağaç böyle mi kesilir? Şehit mezarlarının üzerine gelmeden dalları kesilebilir. Belediye evinizin bahçesindeki ağacı kesmenize izin vermiyor. Bu ağacı nasıl kesersiniz" diye konuştu. İBB yetkilileri ise, ağaçların kesim talebinin valilikten geldiğini belirterek rezaletin faturasını başkasına kesti.

Editör: TE Bilisim