Furkan Benli / İstanbul 

Hindistan’ın Assam eyaletinde Müslümanlara yönelik saldırılar artıyor. Geçen hafta sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde, Assam’da Müslümanlara yönelik tehcir politikası uygulayan Hindistan rejimi, insanlık dışı uygulamaya direnen Müslümanlara şiddet uyguladı. Bir Müslüman’ın göğsünden vurulduğu olaylarda, henüz can vermemiş adama yapılan işkenceler görenlerin kanını dondurdu.

SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ!

Yaşanan vahşiliğe karşı hemen hiçbir İslam devletinden tepki gelmezken, sosyal medyada örgütlenen Müslümanlar Hint mallarına boykot çağrısı yaptı. Twitter’da açılan Hindistan Ürünlerini Boykot” etiketine adeta destek yağdı. Aktivistler, Hindistan ürünlerine yönelik boykotun başarılı olması halinde Hindistan ekonomisini somut bir şekilde etkileyeceğini belirtiyor. Aktivistler ayrıca Hint markaların isimlerini yayınlayarak boykot edilecek ürünlerin geniş kitlelere yayılması çağrısında bulundu.

FRANSA DİZ ÇÖKMÜŞTÜ

Benzer boykot çağrısı Fransa’da İslam karşıtı açıklamalar sonrası Fransız ürünlerine de yapılmış, boykot uluslararası bir kampanyaya dönüşmesiyle birlikte çok sayıda destekle birlikte Fransa’ya karşı resmi kınama açıklamaları yapılmıştı.

Pandemiyle birlikte Fransa ekonomisi sarsılmış ve devam eden süreçte boykot ile birlikte derin bir yara almıştı. Reuters bir raporda İslam ülkelerinin uyguladığı boykot ile Fransa’nın ekonomik çıkarlarının tehlikeli bir sürece girdiğini aktarmıştı.

VAHŞET KAN DONDURDU

Geçtiğimiz günlerde Hindistan’ın Assam eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Alınan bilgilere göre, Assam eyalet yönetimi 800 Müslüman ailenin barındığı evleri yıkma kararı aldı. Yıkıma direnen Müslümanlara yönelik şiddet ise tepki çekti. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, bir Müslüman’ın kurşunlandığı ve ölüsünün üzerine vahşice basıldığı kayda geçmiş, büyük tepki çekmişti.

Editör: TE Bilisim