Ders süresi düştü mü? Dersler kaç dakika oldu? soruları milyonlarca veli tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Bir süredir yüz yüze eğitimde olan öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir canlı yayında ders saatleri düşecek mi sorusuna yanıt verdi. Bakan Özer, ders saatleri ile ilgili olarak vaka ve okul bazlı yaklaştıklarını belirtti. Bu gelişmenin ardından 2021 ders saatleri düşecek mi, kaç dakika olacak konusuyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki, Ders süresi düştü mü? Dersler kaç dakika oldu? işte Bakan Özer’den son dakika açıklama!

DERS SÜRESİ DÜŞTÜ MÜ, DERSLER KAÇ DAKİKA OLDU?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ders süreleri ile ilgili olarak şunları söyledi:

40 dakikayı azaltmamız için bazı koşulların değişmesi lazım. Vaka bazlı, okul bazlı yaklaşıyoruz olaya. 850 bin dersliğimiz var, çok az kısmında kalabalık sınıflar var. Bu sınıfların olduğu yerlerde "süreyi kısaltabilirsiniz, günlere ayırabilirsiniz" diye yetki veriyoruz.

Bu süreç çok verimli işliyor. Ama tüm okullarımızda ders saat süresini azaltıyoruz diye bir beklenti olmasın. Süreç bizim beklediğimizin çok daha ötesinde pozitif şekilde gidiyor.

Editör: TE Bilisim