MasterChef Türkiye, dünya mutfağından ve Anadolu'nun yöresel ve en özel lezzetlerinden seçtiği tarifleri ekranlara taşımaya devam ediyor. Son günlerde MasterChef'te yapılan yumurta pilavı tarifi izleyicilerin ilgi odağı oldu. farklı lezzetler denemekten hoşlananlar için çeşitli tariflerle gündem olan MasterChef'te 7 Ekim akşamı yapılan yumurta pilavının malzeme listesine ve püf noktalarına yazımızda yer vereceğiz. Peki, Yumurta pilavı nasıl yapılır? 7 Ekim MasterChef'te yapılan yumurta pilavı tarifi yazının detayında.

Yumurta pilavı olarak tarifine yer verdiğimiz bu lezzet esasen Anadolu'nun birçok kesiminde "erişte tarifi" olarak biliniyor. Sade yumurta ve un, tuz katılarak yoğrulmuş hamurdan elde edilen erişte tarifiyle çok farkı olmasa da bazı kesimlerde yumurta pilavı olarak biliniyor.

Yumurta pilavı nasıl yapılır? 7 Ekim MasterChef'te yapılan yumurta pilavı tarifi

Yumurta pilavı hazırlamak için gerekli olan malzemeler;

6 adet yumurta
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber

Yumurta pilavının yapılışı

Öncelikle yumurtalar ve tuz derin bir kap içerisinde çırpılır. Üzerine yavaş yavaş un eklenerek güzelce yoğrulur. Daha sonra kap içerisinde hazırlanmış olan yumuşak durumdaki hamur sert bir zemine alınarak iyice katı ve prüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğrulmaya devam edilir. 20 dakika kadar üzerine nemli bir bez örtülerek dinlenmeye bırakılır.

20 dakika dinlenen hamurlardan parçalar alınır ve çok ince olmayacak şekilde oklavayla açılır. Açılmış olan hamurlardan şeritler halinde ince uzun parçalar kesilerek erişteler elde edilir. Erişteler önceden unlanmış olan tepsiye konur ve daha sonra tuzlu sıcak suda kısa bir süre haşlanır. Haşlanmış olan eriştelerin suyu süzüldükten sonra üzerine tavada eritilmiş olan tereyağı dökülerek birkaç tur daha çevrilir ve sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim