Ceyhun Aşirov / Azerbaycan 

Dün aksamadan başta Tel Rifat olmak üzere, Mimbiç ve Rasulayn kırasıda da YPG militanları aralıklarla vuruldu.

Yerel kaynaklar karşı tarafından ölü ve yaralıların olduğunu aktarıyor.

İki gün önce Suriye'nin Kuzeyi Fırat Kalkanı Harekat Bölgesinde seyir halindeki zırhlı araca YPG militanları tarafından Tel Rıfat Bölgesi'nden güdümlü füze ile saldırı yapıldı. Saldırıda, Özel Harekat Polisi Cihat Şahin ve Fatih Doğan şehit olmuştu.

Dünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıklama yaparak "Suriye'den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız…" Değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Tel Rifat bölgesinde konuşlanan YPG militanları uzun zamandır o bölgede organize olarak başta Afrin olmak üzere sızma operasyonları yaparak terör eylemleri yapıyor ve bölgede görev yapan Türk Silahlı küvetlilerine saldırılar düzenliyorlar.

Hatırlatmak gerekiyor ki, Zeytin Dalı Operasyonu sırasında Afrin şehir merkezi YPG’den temizlendikten sonra bir gurup PYD militanı Tel Rifat’a sığınmış, ardından Rus askerlerinin bölgeye konuşlanmasıyla birlikte operasyon durmuştu.

Editör: TE Bilisim