Sonbaharın en lezzetli meyvelerinden biri olan Kurutulmuş Trabzon hurmasının (Cennet elması) faydaları neler? Trabzon hurmasının kurusu nelere iyi gelir sorusu sıklıkla araştırılıyor. Bilindiği üzere güçlü bir antioksidan etkisi olan Trabzon hurmasının sindirim sistemine de iyi geldiği belirtiliyor. Aynı zamanda vitamin deposu Kurutulmuş Trabzon hurmasının (Cennet elması) faydaları neler? İşte bilgiler.

Kurutulmuş Trabzon hurmasının (Cennet elması) faydaları neler?

Trabzon hurması (Cennet elması) kurusunun faydalarını şöyle sıralayabiliriz;

Kanseri önlemede etkilidir

Trabzon hurması (Cennet elması) kurusu güçlü antioksidan özelliği sayesinde birçok kanser türünün gelişmesine engel olmaktadır. Düzenli olarak mevsiminde tüketilen Trabzon hurması kurusu vücudunuzda kanser hastalığının gelişmesine engel olur.

Vitamin deposudur

Potasyum, mangan, bakır ve fosfordan oldukça zengin olan Trabzon hurması kurusunun 100 gr’ı, günlük mangan içeriğinin %15’ini, günlük bakır içeriğinin ise %12’sini kapsar. Bakır içeriği, bağışıklık sistemi desteklediğinden, savunma sistemini kuvvetlendiren enzim yapısına katılır. Yani, vücudu savunan mekanizmaların çalışmasına yardımcı olur. Bakır da en az mangan kadar bağışıklık sistemi desteklemesinin yanında, kırmızı kan hücrelerinin de yapımını sağlar.

Bağırsakları hızlı bir şekilde çalıştırır

Trabzon hurması kurusu, Lif içeriğinin yüksek olması sebebiyle mide-bağırsak sisteminin çalışmasını sağlayarak, kabızlığı önleyecektir. Mide bağırsakta oluşabilecek iltihabik bağırsak sendromunu engeller.

-Trabzon hurması (Cennet elması) evde nasıl kurutulur ve nasıl saklanır?

Editör: TE Bilisim