Her hafta Cuma akşamı TV8 ekranlarında diziseverlerle buluşan Kırmızı Oda dizisi izleyiciler tarafından ilgiyle takip edilen diziler arasında yerini aldı. Konusu, senaryosu ve kaliteli oyunculuğuyla diziseverleri mest etmeyi ve ekranları başına kilitlemeyi başaran Kırmızı Oda dizisi yeni bölümünde Zekiye Keklik karakteriyle gündem oldu. Diziyi takip edenler Google ve diğer arama motorlarında Zekiye kimdir, Zekiye Keklik kimdir, Keklik kimdir gerçek hikayesi ne şeklinde soruların yanıtını arıyor. Peki, Kırmızı Oda Zekiye kim, Zekiye kimdir? Kırmızı Oda Zekiye gerçek adı ne? Kırmızı Oda Zekiye Keklik kimdir? Kırmızı Oda Keklik kim, gerçek adı? Detaylar haberimizde…

KIRMIZI ODA ZEKİYE KİM, ZEKİYE KİMDİR? KIRMIZI ODA ZEKİYE KEKLİK KİMDİR? KIRMIZI ODA KEKLİK KİM, GERÇEK ADI? KIRMIZI ODA ZEKİYE GERÇEK ADI NE?

Zekiye Keklik’in gerçek hikayesi Madalyonun İçi kitabında geçiyor. Kitapta geçen hikayeye göre Zekiye Keklik pavyonlarda sahne alan şarkılar seslendiren bir karakter olarak geçiyor. Kitapta diziye göre daha ağırbaşlı olduğu biliniyor. Kitapta Zekiye Keklik karakterinin çok fazla geçmediği biliniyor. Dolayısıyla dizide uzun ömürlü olmayacağı biliniyor.

KIRMIZI ODA KEKLİK KİM, GERÇEK ADI? KIRMIZI ODA ZEKİYE GERÇEK ADI NE?

Kırmızı Oda dizisinde 46. Bölümde dahil olan Zekiye Keklik karakterini canlandıran oyuncunun adı Ayta Sözeri’dir.

Ayta Sözeri Kırmızı Oda Zekiye rolüne hayat vermektedir.

31 Mart 1976 tarihinde Almanya’da dünyaya gelen oyuncu ”Aile Arasında” filminde Behiye rolüyle hafızalara yer etmiştir.

Son olarak “Yeşilçam” dizisinde Kuvvet karakterine hayat veren oyuncu, Kırmızı Oda dizisinde Zekiye rolüyle diziye konuk oluyor.

Güneşi Gördüm (Tuana) – 2009

Kahramanlar (Arzu) – 2009

Teslimiyet (Aygül) – 2010

Kukuriku Krallığı (Beton) – 2010

Acayip Hikayeler (Tranny) – 2012

Kayıp Şehir (Duygu) – 2012

Tehlikeyle Flört – 2015

Paramparça (Nezaket) – 2015

Ulan İstanbul (Umay) – 2014 / 2015

Koca Dünya (Hayat Kadını) – 2016

Meryem – 2017

Aile Arasında (Behiye) – 2017

Eltilerin Savaşı (Ebe) – 2020

Güldür Güldür Show – 2020

Yeşilçam (Kuvvet) – 2021

Kırmızı Oda (Zekiye) – 2021

Editör: TE Bilisim