Furkan Benli / İstanbul 

Filistinli aktivist Fahri Ebu Diyab, işgalci İsrail rejimi ve Kudüs’ü Yahudileştirme çalışmalarında etkin rol oynayan “Elad” yerleşim birimi örgütünün açtığı yeni tünellerde yoğun çalışmalar yürüttüğünü söyleyerek tünellerin Silvan Camii’nden eski şehir ve Mescid-i Aksa yönüne doğru uzandığını belirtti.

26 tünelin kazılma çalışmalarının tamamlandığını aktaran Diyab, bu tünellerin Mescid-i Aksa altında daha önce açılan tünellerle birleştirme çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi.

İşte İsrail'in Mescid-i Aksa ve çevresinde açtığı yeni tünellerin görüntüsü! haberini okumak için TIKLAYINIZ

Diyab ayrıca, açılan yeni tünellerin 250-300 metre uzunluğunda, yüksekliğinin yaklaşık iki metre olduğunu ve tünellerin yerin altında 15 metrede kazıldığını açıkladı.

Yahudilerin kazdıkları tünellerle bölgedeki İslam kimliğini yok etmeyi amaçladıklarını aktaran Diyab, yapılan bu tahrifatın işgal rejimi tarafından gerçekleştirilen terör saldırılarından ayrı tutulamayacağını söyledi.

SÖZDE ESKİ TAPINAKLAR ARANIYOR

İşgalci İsrail’in gerçekleştirdiği kazılarla eski Yahudi tapınakları aradığını öne sürüyor. Ancak bu iddia Diyab’a göre İsrail’in bölgedeki İslam eserlerine ve tarihini yok etme çabasından ibaret. Diyab konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu: Aslında yapılan şey bölgedeki İslami kimliğin ve tarihi buharlaştırılması ve yerine İbrani kaynaklarda asılsız iddiaları hayata geçirerek Yahudi medeniyetinin kurulması.

İsrail, Kudüs’ü işgal ettiği 1967’den bu yana hem Silvan bölgesinde hem de Mescid-i Aksa çevresinde gizli veya açıktan onlarca tünel kazdı. İşgal rejiminin bugün de bu çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüğü ifşa olan tünellerle ortaya çıkıyor.

Editör: TE Bilisim