Angola nerede, para birimi nedir? Angola başkenti neresi? Sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. Angola Cumhuriyeti ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Türkiye ve Angola arasında diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamilleri için vize muafiyeti getirildi. Peki, Angola nerede, para birimi nedir? Angola başkenti neresi? Haberimizin içerisinden detaylara ulaşabilirsiniz.

ANGOLA BAŞKENTİ NERESİ?

Angola ya da resmî adı ile Angola Cumhuriyeti, Afrika kıtasının güneybatı bölümünde yer alan bir ülkedir. Kimbundu, Umbundu ve Kikongo dillerinde Ngola olarak adlandırılan ülkenin komşularını güneyde Namibya, kuzeydoğuda Kongo DC, doğuda Zambiya oluşturmakta olup, ülkenin batısında Atlas Okyanusu yer almaktadır. Angola'ya bağlı olmasına rağmen anakara ile fiziki bağlantısı bulunmayan ve ülkenin kuzeyinde Atlas Okyanusu kıyısında yer alan Cabinda bölgesi de Kongo Cumhuriyeti'nin yanı sıra yine Kongo DC ile sınıra sahiptir. Resmi dili Portekizce'dir.

ANGOLA NEREDE, PARA BİRİMİ NEDİR?

Kwanza ya da tam ismiyle Angola kwanzası (ISO 4217: AOA), Angola'da kullanılan resmî para birimidir. Alt birimi cêntimo ve bir kwanza 100 cêntimo'ya bölünür. Genelde "Kz" şeklinde kısaltılır. Angola kwanzası Angola Merkez Bankası tarafından dağıtılır.

Editör: TE Bilisim