2021 Diyanet personel alımı ne zaman? Diyanet İşleri Başkanlığı personel alma şartları neler? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı yapıyor. Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 1500 Kur'an kursu öğreticisi, 5 bin 600 imam hatip ve 700 müezzin kayyım olmak üzere 7 bin 800 sözleşmeli personel alınacak. Alıma başvurmak isteyenler aramalarını yoğunlaştırdı. Peki, 2021 Diyanet personel alımı ne zaman? Diyanet İşleri Başkanlığı personel alma şartları neler? İşte tüm detaylar…

2021 DİYANET PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 8-22 Kasım tarihleri arasında "https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi/" internet adresi üzerinden sınav başvuru programı aracılığıyla müracaatta bulunacak.

Formu dolduran adaylar, sınav başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne 8-22 Kasım 08.30-16.30 saatleri arasında şahsen müracaat edecek.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALMA ŞARTLARI NELER?

Diyanet İşleri Başkanlığı alımı şartları Bakanlığın web sitesinde yer aldı. Başvuru yapacakların, 2020 KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124, önlisans mezunları için KPSSP123, ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekecek.

30 ilçe müftüsü ataması için halen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/A maddesine göre çalışıyor olma şartı bulunuyor.

İlçe müftülüklerine atanmak isteyen personel 1-15 Kasım tarihleri arasında "https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav" adresi üzerinden başvuruda bulunabilecek.

Yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı yapılacak sınava ilişkin tüm duyurular Başkanlığın internet sayfasında ilan edilecek.

Editör: TE Bilisim