KPSS ortaöğretim başvuruları ne zaman? KPSS ortaöğretim 2022 yılında olacak mı? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Ortaöğretim kurumlarından mezun olan ve memur olmak isteyen vatandaşlar KPSS ortaöğretim tarihini merak ediyorlar. KPSS 2021 ortaöğretim başvuruları ne zaman? KPSS ortaöğretim 2022 yılında olacak mı? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. KPSS sınav takvimi ÖSYM tarafından açıklanıyor. İşte tüm merak edilenler...

KPSS 2021 ORTAÖĞRETİM BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KPSS 2022 tarihleri ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. 2022 ÖSYM sınav ve başvuru takvimi belli olur olmaz haberimizin içerisine eklenecektir.

KPSS ORTAÖĞRETİM 2022 YILINDA OLACAK MI?

2022 KPSS tarihleri ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 2022 ÖSYM sınav ve başvuru takvimi yayınlanır yayınlanmaz sınav tarihleri belli olacak.

2020 yılında KPSS lisans başvuruları 28 Mayıs tarihinde başladı ve 14 Haziran'da sona erdi. İlk oturum olan Genel Yetenek Genel Kültür oturumu ise 1 Ağustos tarihinde yapıldı. En son 2020 yılında gerçekleştirilen ön lisans oturumu iki yılda bir yapıldığı için önümüzdeki yıl yeniden düzenlenecek.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NEDİR?

Sınava, ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabileceklerdir.

Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, sınava alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

Editör: TE Bilisim