THY uçak bilet iptali telefon görüşmesi ile yapılabildiği gibi size en yakın THY acentelerinden de yapılabilmektedir. THY bilet iptal temsilcisine bağlanmak için gerekli numara şu şekildedir:

  • 444 0 849

Türk Hava Yollarından edinilen uçak biletleri için iptal sırasında alınan biletin sınıfına göre farklılıklar, değişiklikler bulunabilir. Birçok koşulda vatandaşlar bilet iptal hakkına sahiptir. Bunların dışında özel sebeplerden ya da kişinin kendi gecikmesi, zamanında THY de olmaması gibi sebeplerden uçuşları gerçekleştiremeyen vatandaşlarda tüm sorumluluk kişiye aittir. THY bu konuda nettir ve hiçbir sorumluluk, yükümlülük kabul etmez.

THY Uçak Bilet İptalinde Ne Kadar Ücret Kesilir?

THY bilet iptali gerçekleştirirken öncelikle biletinizin gün ve saatine bakılmaktadır. Uçuşunuza 12 saat gibi bir zaman kaldı ise bilet tutarınızdan 100 TL ve biletleme servis ücreti kesilir. Bilet için uçuş zamanına 12 saatten daha fazla zaman var ise sadece ödemeniz üzerinden biletleme ücret kesintisi yapılır. Kalan tutar kişiye tekrar aktarılmaktadır. Her bilet için iptal değişim gibi unsurlarda biletinizin ücret koşullarına bakılır. Biletinizin ücret koşullarına erişilmek istendiğinde ise THY’nin resmi sitesinden ‘uçuşlarım’ kısmından görüntülenebilir. İlgili bilet iptali gerçekleştikten sonra ücret iadeniz bankanıza bağlı olarak 3 ya da 5 iş günü içerisinde hesabınıza yansıtılmaktadır. Herhangi bir karışıklık ya da gecikme yaşanmaması açısından ücret iade takibi yapılması kullanıcıların işini kolaylaştırır.

THY Uçak Bileti Açığa Alınır mı?

THY biletini açığa almak için ilk önce alınan rezervasyonun iptal edilmesi gerekir. Bilet açığa alım işlemi için Hava Yolları çağrı merkezi, satış ofisleri veya biletin alındığı acenteden bu açığa alım işlem gerçekleştirilebilir. THY uçak bileti alım sonrası kullanıcılara açığa alma şansı sunuyor. Biletiniz açığa alındığı taktirde vazgeçme durumunuza karşın aynı gün ve saatte uçuş gerçekleştirilebilir ya da başka gün ve saat seçilebilir. THY uçak bileti açığa alım sonrasında tekrar kullanım hakkı olduğu gibi seçilen yeni bilette tekrar açığa alma hakkı tanınmaz ve açığa alınan biletinizi kullanmak için kesin yolculuk yapılacak tarihlerin seçilmesi kullanıcıları mağdur etmez.

THY Uçak Bileti Avantajları Nelerdir?

THY uçak bilet avantajları kapsamında bulunan biletler de vatandaşlara birçok indirim sağlanır. Bunlar vatandaşların bireysel yolculuğu, aile yolculuğu, ileri zamanlı yolculuk gibi ayrı kategorilere ayrılmış avantajlardır. THY her yaş ve her standartta vatandaşa ayrı imkan ve avantajlar sunmakta.  THY’nin kullanıcılarına sunduğu avantajlar her yeni dönem kampanyaları ile değiştirilir. Bu avantajlardan birkaçı şu şekildedir:

  • %40 öğrenci yolcu indirimi,
  • Bilet sınıfı indirimleri,
  • Online alınan biletlerde kupon indirimleri,

Bu ve benzer kuponlar için THY online site üzerinden de tüm avantajlar görüntülenebilir. Bunların yanı sıra THY dönemsel olarak kullanıcılarına yeni kampanya düzenler ve sitesinde yayınlar. Kampanya ve avantajlardan en erken şekilde haberdar olabilmek için site takibi önemlidir.

THY Tarafından İptal Edilen Seferler İçin Ne Yapılır?

THY tarafından iptal edilen uçuş seferi için vatandaşa hiçbir sorumluluk yüklenmez. THY tarafından olan bir aksaklıktan dolayı THY uçak bileti kullanamayan vatandaşlar gerekli biletin ücret iadesini isteyebilir. Gün içerisinde birkaç saatlik bir aksama yaşanmakta ise THY tüm yolcuların bekleme sırasında yiyecek, içecek masraflarını karşılamaktadır. Böyle bir aksaklıkta tüm sorumluluk THY’nindir ve yolcuların sadece beklemeleri istenir.

Editör: TE Bilisim