Memur maaşları son güncel ne kadar oldu? En düşük memur maaşı kaç TL oldu? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Milyonlarca memurun gündeminde 3600 ek gösterge açıklamaları var. Memur maaşlarını doğrudan etkileyecek olan 3600 ek gösterge gündemiyle ilgili gelişmeler 2021 polis, hemşire, öğretmen maaşlarının araştırılmasına neden oldu. Peki, Memur maaşları son güncel ne kadar oldu? En düşük memur maaşı kaç TL oldu? İşte Güncel memur maaşları 2021

MEMUR MAAŞLARI SON GÜNCEL NE KADAR OLDU?

Memur maaşı ve emekli aylıklarında yapılacak artışlarda doğrudan tüketici fiyat endeksi (TÜFE) dikkate alınıyor. Buna göre, memur maaşları yüzde 8.45 oranında zamlandı.

Hükümet ve memur sendikaları arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri sona erdi. Buna göre, memur ve memur emeklisine 2022'nin ilk yarısı için yüzde 5+ enflasyon farkı, 2022'nin ikinci yarısı için yüzde 7+ enflasyon farkı üzerinde anlaşmaya varıldı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI KAÇ TL OLDU?

Bununla birlikte net zam oranı Ocak ayındaki enflasyon oranlarına göre belli olacak. 2021 güncel memur maaşları tablosu şu şekilde:

MEMUR MAAŞLARI (Net / TL)

Editör: TE Bilisim