Yeni sezonda aynı ilgi ve beğeniyle yayın hayatına devam eden Gönül Dağı dizisinde Dolmuşçu Sefer karakterini canlandıran Ferdi Sancar'ın hayatı merak ediliyor. Geçtiğimiz bölümlerde, Zahide ile dünya evine giren Sefer, en mutlu gününde evinin alevler içerisinde kalmasıyla göz yaşlarına boğulmuş, bu sahne izleyicileri derinden etkilemişti. Son günlerde Gönül Dağı Sefer, diziye veda edeceği söylentileriyle gündeme geliyor. Peki, Gönül Dağı Sefer diziden ayrılıyor mu? Gönül Dağı Sefer kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Merak edilen detaylara kısaca yazımızdan erişebilirsiniz.

Gönül Dağı Sefer diziden ayrılıyor mu? Gönül Dağı Sefer kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Ferdi Sancar, 4 Mart 1980 İstanbul doğumludur. 

İstanbul Büyükçekmece Bedia Muvahhit Tiyatrosu'nda “Evde Üç Başına” isimli oyunla dikkati çeken Sancar, beyazperdeye ise ilk olarak 2009 yapımı Yahşi Batı filmindeki Johnnie karakteri ile adım atmıştır.

2011 yılında yayınlanan Düz Adam dizisi ile televizyon izleyicilerinin karşısına çıkan Ferdi Sancar, Babam Sınıfta Kaldı, Karaman'ın Koyunu, Hep Yek ve Kardeşim Benim, Tutar mı Tutar gibi yapımlarda boy göstermiştir.

Sancar, 2000 yılında kendi yazdığı “İbret” adlı oyunu, kimsesiz çocuklar için dört arkadaşıyla Türkiye'yi dolaşarak sahneledi.

2009 yılında çekilen bir reklam filminde canlandırdığı Sincap Necmi rolü ile geniş kitleler tarafından tanınan Sancar, o rolle 2009 Kristal Elma Ödülü'nü kazanmıştır.

Kardeşim Benim, Fırıncının Karısı ve Aykut Enişte gibi başarılı komedi filmleriyle de çıkışını sürdürmüştür.

Ferdi Sancar şimdilerde Gönül Dağı TV dizisinde "Sefer" karakteriyle rol almaktadır.

Editör: TE Bilisim