ATV'nin büyük ilgiyle izlenen genel kültür ve bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster'in 24 Ekim Pazar 2021 tarihli 957. bölümü yine heyecanlı dakikalara sahne oldu. Kim Milyoner Olmak İster sorularını ilgiyle takip eden seyirciler de, soruları internet ortamında araştırarak konularla ilgili bilgilere ulaşmak istedi. Usta sanatçı Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla bu akşamki Milyoner yeni bölümde yarışmacıya yöneltilen "Hangisi, 1969'da Ay yüzeyine yapılan ilk insanlı uçuş olan Apollo 11'in mürettebatındaki üç kişiden biri değildir?" sorusu da merak konusu oldu. İşte "Hangisi, 1969'da Ay yüzeyine yapılan ilk insanlı uçuş olan Apollo 11'in mürettebatındaki üç kişiden biri değildir?" şeklindeki Milyoner sorusu ve doğru cevabı!..

Hangisi, 1969'da Ay yüzeyine yapılan ilk insanlı uçuş olan Apollo 11'in mürettebatındaki üç kişiden biri değildir?

A) Buzz Aldrin

B) Yuri Gagarin

C) Michael Collins

D) Neil Armstrong

Doğru cevap: Yuri Gagarin

Apollo 11'in mürettebatı kimler?

Michael Collins, Neil Armstrong ve Buzz Aldrin'dir. Apollo 11, Ay yüzeyine yapılan insanlı ilk uzay uçuşudur. ABD'nin bu uzay uçuşunda astronotlar Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, 20 Temmuz 1969 günü saat 20:18'de (EEZ) Ay yüzeyine iniş yapan ilk insanlar olmuştur.

Michael Collins (31 Ekim 1930 - 28 Nisan 2021), Amerikalı astronot ve test pilotudur. Ekip arkadaşları Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, Ay yüzeyine ilk mürettebat inişini yaparken Apollo 11 Columbia Komuta Modülü'nü Ay'ın etrafında uçurdu. Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri'nde test pilotu ve tümgeneral olarak görev yaptı.

Editör: TE Bilisim