Son dakika online eğitime geçilecek mi? Okullar kapanacak mı? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Yüz yüze eğitim süreci hız kesmeden devam ederken vaka sayısının artmasına bağlı olarak yüz yüze eğitim bitecek mi konusuyla ilgili araştırmalar da artış gösterdi. İlkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yüz binlerce öğrenci ile velileri, okullar kapanır mı sorusuna yanıt ararken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den peş peşe son dakika açıklamaları geldi. Peki, Son dakika online eğitime geçilecek mi? Okullar kapanacak mı? İşte, yüz yüze eğitimle son dakika açıklamaları haberimizde...

OKULLAR KAPANACAK MI?

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Özer, “Şu an itibariyle yüz yüze eğitime ara verme gündemimizde değil. Okullar ilk açılması ve son kapatılması gereken yerler. Yeni varyantlar ortaya çıktığında hemen ilk akla gelenin okulların yüz yüze eğitime ara vermesi tartışmalarını yersiz buluyorum." ifadelerini kullanmıştı.

SON DAKİKA ONLİNE EĞİTİME GEÇİLECEK Mİ?

Yüz yüze eğitimle ilgili soru işaretlerine yanıt Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı ardından okulların durumuna ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların kapatılması konusunda sorulara yanıt verdi:

Her ne kadar hasta sayılarımızda artış yaşansa da hastaneye yatış, yoğun bakım ve vefat sayılarımızda hamdolsun henüz endişe edilecek bir durum gözükmüyor.” ifadelerini kullanan Erdoğan, yüz yüze eğitimin devam edeceğini "Eğitim, her dönemde olduğu gibi salgın sürecinde de önceliklerimizin en başında yer almayı sürdürüyor. Dünyanın salgında okulların ilk açılması ve son kapatılması gereken yerler olduğu konusunda mutabık kaldığını görüyoruz. Ülkemizdeki öğretmenlerin en az iki doz aşılanma oranları, bugün itibariyle İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin de üzerindedir. Tedbirlere daha fazla riayet ederek yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Öğrencilerimizden tek isteğimiz, eğitim-öğretimlerini en güzel şekilde yürüterek kendilerine, ailelerine ve ülkelerine hayırlı birer evlat olarak yetişmeleridir.
Editör: TE Bilisim