Adblock devre dışı bırakabilmek için internet sitesi üzerinden Adblock sitesinin üzerinin sağ kısmında bulunan etkin kutucuğunda bulunan tikin kaldırılması gerekir. Farklı sitelerde ise reklam engelleme bölümünden adblock engellenebilir. Bu işlemler yapıldıktan sonra tarayıcı tamamı ile kapatılması gerekir ve sonrasında yeniden açıldığında işlemler tamamlanmış olur. Adblock tekrar engelleme açılana kadar çalışmayacak ve açılmayacaktır. Manuel olarak etkinleştirilme yapıldığı taktirde yeniden kullanımına başlanabilir.

Adblock Nedir?

Adblock tarayıcılar için geliştirilmiş bir sistemdir. Adblock’ın amacı tüm web siteleri için reklam engellemesi için kullanılır. Adblock’un ilk piyasaya sunulma tarihi 2006 yılıdır.  Adblock ücretsiz bir eklentidir ve her web kullanıcısı kolaylıkla bu eklentiyi edinebilir. Adblock tamamı ile sadece reklam engelleme amacı ile kullanılan bir uygulamadır. Bu uygulama var olduğu sürece sonsuza kadar istenmeyen öğeleri ve reklamları engellemek mümkündür.

Adblock’un Tarayıcıya Bir Zararı Bulunur Mu?

Adblock sisteminin tarayıcılar üzerinde kötü bir etkisi yoktur. Adblock yazılımı her sistemin engellenmesinde de olumlu sonuçlar vermez. Bazı reklam ve spam öğelerinin engellenmesinde başarılı olamayabilir. Anti-Adblock olan uygulamalar vardır. Bu uygulamaların içinde bulunan hiçbir reklamı adblock engelleyemez. Bu yüzden adblock engelleyemedi uygulamaların tarayıcılara zararı bulunduğu varsayılır ve bu zararların en önemli etkisi tarayıcının içine virüs girmesidir. Bir reklamı adblock engelleyemiyor ise bu reklamların içerisinde malware olduğu biliniyor. Malware olan içerikler adblock engelleyicisi tarafından önlenemiyor.

Adblock Eklentisi Nasıl Edinilir?

Adblock edinebilmek için tarayıcının var sayılan mağazasından adblock aranmalı ve bu varsayılan mağazadan eklenti indirilmesi yapılmalıdır. Varsayılan eklenti indirildiği taktirde, tarayıcıya kurulumu sağlanmalı ve yönetici olarak çalıştırıldığı taktirde otomatik olarak zararlı gördüğü öğeleri, reklamları, gözü yoran simgeleri engeller ve eklentinin yönetici olarak çalıştırılması devam ettiği sürece tekrar bir kuruluma gerek yoktur. Eklenti tarayıcıda olduğu taktirde tüm engellemeleri yapacaktır. Her tarayıcı kullanan birey kendi uygun tarayıcısı üzerinden (chrome, explorer…)indirme işlemi tamamlandıktan sonra izin verilmelidir.

Adblock Mobil Cihazlara Kurulabilir Mi?

Adblock’un telefonlara kurulma şansı da bulunur. Adblock eklentisi için mobil üzerinde sahip olabilmek için bazı adımlar bulunur. Bu adımlar eksiksiz ve doğru bir şekilde uygulandığında hiçbir sorun olmadan adblock eklentisi mobil tarayıcılarda da kullanılır. Adblock eklentisini mobil cihaza kurabilmek için mobil cihazın tarayıcısından adblock eklentisi indirilmelidir. Eklenti indirildikten sonra ise kurulum gerçekleştirilir ve cihazın ayarlar kısmından adblock eklentisinin kullanımına izin verilmelidir. Tüm izinler onaylanmadığı taktirde adblock mobil cihaz üzerinde düzgün çalışmaz ve engellemeler yapamaz.

Adblock Özellikleri Nelerdir?

Adblock eklentisinin birçok özelliği bulunur. Bu özellikler adblock’un en sağlıklı şekilde çalışmasına fayda sağlar. Adblock’un en faydalı ve bilindik özellikleri ise şunlardır:

  • YouTube, Facebook, twich gibi tüm sitelerin reklamlarının engellemesine olanak sağlar.
  • Adblock sizin haricinizdeki üçüncü tarafları engeller ve gizliliği koruma altında tutar.
  • Sayfaların yükleme hızlarını düzenler daha sağlıklı bir internet aracılığı sunar.
  • Kullanıcıları filtreler.

Adblock kullanıcılar için rahat bir internet gezinme aracılığı sunar. Bu eklenti sayesinde bireyler güvenle internette gezinebilir ve gerekli bilgilerini saklayabilirler. Her kullanıcının tarayıcısında belirli bilgiler bulunduğu için, kullanıcıların güvenli gezinti yapmaları oldukça önemlidir. Bu sebeple her bireyin mobil veya bilgisayar ortamında bu eklentinin olmadı oldukça önemlidir. Düzgün çalışmayan adblock uygulaması hemen cihazdan kaldırılmalı ve gerekli eklentiler düzenlenerek uygulama doğru bir şekilde çalıştırılmalıdır. Bu sayede cihaz üzerine hiçbir virüsün etkisi bulunamaz ve eklenti sayesinde cihazlar kendisini otomatik olarak korumaya alır. Herhangi bir virüs ile karşılaşıldığı taktirde cihaz üzerinden kullanıcıya bilgi verilir ve gerekli onay halinde tüm virüsler ve virüs içeren uygulamalar devre dışı bırakılır.

Editör: TE Bilisim