İyi bir durulanma gerektirir aksi taktirde saçta çok ağır bir koku kalacaktır. Yılan yağı kullanımı için bir diğer seçenek ise, duşa girmeden bir saat öncesinde yılan yağı saç diplerine damlatılmalı ve 5-10 dakika arası masaj yapılmalıdır. Daha sonrasında saç bir saat bu şekilde beklemelidir ve zamanı dolan saçın şampuanla güzelce yıkanması gerekir. Sadece saç uzamasına etkisi olsun isteyen bireylerin yılan yağını saç diplerine uygulamaları yeterlidir; fakat saç dökülmesinden de şikayetçi olan bireylerin saç uçlarına da uygulama yapılması gerekir ve bu taktirde saç dökülmesinin de önüne geçilebilir. Saç tipi ve yoğunluğuna göre değişebilecek olup haftada 2 kez kullanılması önerilir.

Yılan Yağı Neyden Yapılır?

 Yılan yağı yapımı benzerlik açısından balık yağı yapımına benzer. Yılan yağı yapımı için Güney Afrika da bulunan yılanlar kullanılmıştır. Yılanların zehirsiz olmasına dikkat edilmelidir ve yılanlar ikinci kez zehir testinden geçirilir; çünkü zehirli bir yılan yağı yapımında kullanılırsa, yılan yağını kullanan bireye de zehir geçer. Bu yüzden yılan yağı yapımında kullanılacak yılanlar özenle testlerden geçirilmelidir. Zehirsiz olan yılanlardan yağ temin edilir ve bu yağın tarihi mısır dönemine kadar dayanır. Eski dönemde ise insanlar yılan yağını kellik sorununun bir çözümü olarak bulmuşlardır. Kellik sorununa iyi geldiğini gören mısırlılar yılan yağını cilt üzerinde de kullanmaya başlamışlardır. Yılan yağının saça, deriye faydaları tıbbi olarak da kanıtlanmıştır.

Yılan Yağının Faydaları Nelerdir?

Yılan yağının faydaları oldukça çoktur. Yılan yağının en bilinen faydası saçlar olduğu gibi farklı birçok da faydası vardır. Yılan yağı kullanımı oldukça geniş bir yelpazedir. Yılan yağının faydaları şunlardır:

  • Yılan yağı en bilinen özelliği ile oldukça hızlı saç uzaması sağlar
  • Saç kopmalarını ve dökülmelerini engeller.
  • Kellik sorunlarına iyi gelebilir.
  • Saç kepeklerini önler.
  • Sakal ve bıyıkların da gürleşmesi ve güçleşmesinde kullanılır.
  • Cildi onarıcı etkiye sahiptir.
  • Aknelerin iyileştirilmesine yardımcı olur.
  • Yaraların iyileşmesinde olumlu etkileri vardır.
  • Eklem ağrıları ve romatizma içinde tedavi niteliğinde kullanılır.

Yılan Yağı Ne Kadardır?

Yılan yağı fiyatları piyasada marka, gramaj farklarına göre değişiklik gösterir. Yılan yağı fiyatları içeriklerine, karıştırıldıkları yağlara göre de değişebilirdir. Yılan yağı internet sitelerinden ve aktarlardan kolayca elde edilebilir. Yılan yağının ortalama piyasa değeri ise 10 TL ise 100 TL arasında değişiklik gösterir. Fiyatlar gibi içeriklerde oldukça farklıdır. Piyasa değeri sürekli olarak değişir ve alınan yere göre firmanın eklediği fiyat üzerinden satışa sunulur.

Yılan Yağı Cilde Uygulanır Mı?

Yılan yağının ciltte kullanılış şekli saç için olandan biraz farklıdır. Ciltte bu yağı kullanabilmek için önce cilt tipine uygun olan farklı bir yağ ile nötralize etmek gerekir. Nötrlenen yağ karışımları cilde uygun şekilde uygulanabilir. Yılan yağı uygun bulunan yağ ile nötrlendiğinde cilt için uygun maske oluşturulmuş olur. Bunun kullanımı ise yağdan birkaç damla alarak cilt üzerine tahriş etmeyecek şekilde masaj yapılır, ciltte kolaylıkla emilebilen yılan yağı 1-2 saat bekletildikten sonra iyice durulanmalıdır. Cildi su ile yağ kalıntısı kalmaya denk durulamak gerekir.

Editör: TE Bilisim