Hızlı ve Öfkeli suç, soygun ve araba yarışı konulu film serisiyle tanınan ve kısa sürede popüler olmayı başaran Paul Walker, ekranlara gelen film ile merak konusu oldu. Televizyondan filmseverlerin beğenisine sunulan Hızlı ve Öfkeli 6 filmini izleyenler Brian karakterini canlandıran Paul Walker hakkındaki bilgileri merak ederek araştırma yapmaya başladı. Walker hayranları, geçirdiği trafik kazası sonrası feci şekilde can veren ünlü oyuncunun kaza görüntülerine ve ölüm detaylarına ilişkin bilgileri araştırmaya başladı. Peki, Paul Walker (Brian) ölümü, Paul Walker ne zaman öldü, Paul Walker neden öldü? Paul Walker nasıl öldü? Paul Walker ölüm anı! Paul Walker arabası (Supra) işte detaylar…

PAUL WALKER (BRİAN) ÖLÜMÜ, PAUL WALKER NE ZAMAN ÖLDÜ, PAUL WALKER NEDEN ÖLDÜ? PAUL WALKER NASIL ÖLDÜ? PAUL WALKER ÖLÜM ANI! PAUL WALKER ARABASI (SUPRA)

12 Eylül 1973 yılında dünyaya gelen ve tam adı Paul William Walker IV olan ünlü oyuncu, emekli kanalizasyon müteahhidi Paul William Walker III ile eski model Cheryl Crabtree’nin oğludur. Kaliforniya’nın Glendale bölgesinde büyüyen Walker, Alfred Nobel Okulu ve Foreman Lisesi’nde okudu. Geçmişte çeşitli suçlara adı karışan ünlü oyuncunun bunlardan ceza almadı ve 1980’li yılların sonuna doğru da modelliğe başladı. Oyunculuk kariyerine, içlerinde Monster In The Closet ve Tammy and the T-Rex’in bulunduğu düşük bütçeli B sınıfı filmlerle başlayan Walker, 1993 yılında pembe dizi The Young and The Restless’da kısa bir süre rol aldı. 1998’de oynadığı ve alaycı eleştiriler alan Meet the Deedles’daki rolüyle ilk kez geniş bir kitleye ulaştı. Ardından Reese Witherspoon ile oynadığı ve lise takımında oynayan bir basketbolcuyu canlandırdığı Pleasantville filmiyle iyi karşılandı. 1999–2001 yılları arasında ise genç izleyiciye hitabeden She’s All That ve Varsity Blue gibi filmlerde oynadı.

polis memuru Brian O'Conner oldukça sevilen bir karakter olmakla beraber Paul Walker'a da ün kazandıran bir rol oldu.

Takvim yaprakları 30 Kasım 2013 tarihini gösterdiğinde ise Santa Clarita, Kaliforniya'da arkadaşının kullandığı aracın aşırı hız nedeniyle kontrolünü kaybedip bir ağaca çarpması sonucunda arkadaşıyla beraber öldü. Henüz 40 yaşında geçirdiği trafik kazası ile hayata gözlerini yuman Paul sevenlerini hüzne boğdu. Hızlı ve Öfkeli serisiyle müthiş bir çıkış yakalayan Walker, bu filmin ardından birçok aksiyon macera filminde oynamıştı. Hızlı ve Öfkeli serisinde oynadığı Brian O'Conner karakterinin kendisine verilmesinin sebeplerinden bir tanesi yapımcı Neal H. Moritz ve yönetmen Rob Cohen'ın açıklamalarına göre Paul'un yüksek derecede araba tutkusu olmasıydı ve bu tutku sayesinde filmde bunu seyirciye iyi yansıttığını düşünmüşler. Kendisi profesyonel araba yarışı pilotuydu ve bu yeteneği sayesinde Hızlı ve Öfkeli serisi sırasında dublör kullanması diğer oyuncular kadar fazla gerektirmedi.

Yayıncı Ame Van Iden, Paul Walker'ın Cumartesi günü (30.11.2013) yerel saatle öğleden sonra bir kazada öldüğünü doğruladı ancak daha fazla detay vermedi. Daha sonra kazada 2 kişinin öldüğünü, Paul Walker'ın yolcu koltuğunda olduğunu bildirdi. Açıklamaya göre arkadaşı olan sürücü Roger Rodas direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkan Porsche marka aracın bir ağaca çarptıktan sonra alev alarak yanmaya başladığını ve tamamen hurdaya döndüğü belirtti.

PAUL WALKER ARABASI (SUPRA)

Brian karakteriyle Hızlı ve Öfkeli filminin sevilen isimlerinden olan Paul Walker, Hızlı ve Öfkeli 1 filmindeki Toyota Supra model arabayla tanındı. İşte Walker'in kullandığı o Supra:

Editör: TE Bilisim