2021 KYK burs-kredi başvuru başlamadı mı? KYK burs başvuru e-Devlet nasıl yapılır? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. KYK burs başvuruları e-Devlet üzerinden başlıyor. YKS ikinci tercih sonuçlarının açıklanmasının arından kayıt sürecinde sona gelindi ve gözler KYK burs başvurularına çevrildi. Peki, 2021 KYK burs-kredi başvuru başlamadı mı? KYK burs başvuru e-Devlet nasıl yapılır? İşte merak edilip araştırılan detaylar...

2021 KYK BURS-KREDİ BAŞVURU BAŞLAMADI MI?

KYK burs başvuru tarihleri merak konusu olurken KYK Destek hesabı, burs ve kredi başvuruları ile ilgili olarak şu ifadelere yer veriyor;

Gelişme ve duyurulardan haberdar olmak için https://gsb.gov.tr internet sitemizi ve resmi sosyal medya hesaplarımızı takip etmeye devam ediniz. İyi günler dileriz.

Bilindiği üzere, kredi ve burs başvuruları her yıl, tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasının ardından başlıyor. 2021-2022 KYK burs başvurularının, üniversite yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ekim ayının sonlarına doğru başlaması bekleniyor.

KYK burs başvurusu geçtiğimiz yıl 28 Ekim'de başlamış ve 3 Kasım tarihine kadar devam etmişti. Bu yıl, sıkışıklığın önlenmesi amacıyla yurt ve burs başvurularının daha erken alınması beklenirken, KYK burs başvurusunun YKS ikinci tercihleri kayıt sürecinin tamamlanmasıyla birlikte en geç 29 Ekim Cuma gününe kadar başlaması bekleniyor.

Konuyla ilgili detaylar yayımlandığında haberimiz güncellenecektir.

KYK BURS BAŞVURU E-DEVLET NASIL YAPILIR?

KYK burs başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmaktadır.

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

E-DEVLET KYK BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim