Camdaki Kız dizisinde izleyicinin tepki gösterdiği karakterlerden biri olan Cana'yı canlandıran Hande Ataizi aslen nereli ve kaç yaşında? Camdaki Kız Cana (Hande Ataizi) kimdir? Kanal D'nin Camdaki Kız adlı yapımında Cana'yı oynayan Hande Ataizi'nin hayatı, yaşı, memleketi, daha önce rol adlığı yapımlar araştırılıyor. Peki, Hande Ataizi aslen nereli ve kaç yaşında? Camdaki Kız Cana (Hande Ataizi) kimdir? Yanıtı yazımızda.

Hande Ataizi aslen nereli ve kaç yaşında? Camdaki Kız Cana (Hande Ataizi) kimdir?

Türk oyuncu ve sunucu Hande Ataizi 2 Eylül 1973 tarihinde Bursa'da doğdu.

Hande Ataizi, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. 1996 yılında ‘Mum Kokulu Kadınlar’ filmiyle ünlenmiş ve daha ilk filminde gösterdiği oyunculuk performansıyla ‘Altın Portakal’ en iyi kadın oyuncu ödülünü almıştır. 

Hande Ataizi, Cem Davran'la birlikte pek çok dizi, film ve şov programı projesinde yer almış sanat dünyasının önemli ikililerinden olmuşlardır. Ataizi, 2002'de Cem Davran'la birlikte sunduğu İki Kere Kiki programında, manken Sevda Demirel'in tokat atmasıyla yine çok uzun süre magazin gündeminde ilk sırada yer almıştı.

Özellikle, estetikli burnunu basın mensuplarının görmemesi için bulunduğu mekanın tuvaletinden kaçmaya çalışırken görüntülenince magazin gündemini uzun süre meşgul etmişti. 2009 yılında bir magazin muhabirine şemsiye ile saldırması da basında bir süre yer almıştı.

Sinema ve dizilerdeki oyunculuğunun yanı sıra pek çok televizyon gösterisinin de sunuculuğunu yapmıştır. Özel Hayatlar adlı tiyatro oyununda Cihan Ünal ile oynamıştır.

Bir dönem, TNT'de yayınlanan Dest-i İzdivaç'ı sunan Hande Ataizi, 2012 yılında Star'da yayınlanan Benzemez Kimse Sana adlı yarışmada  jüri üyeliği yapmıştır.

Editör: TE Bilisim