Sosyal medya platformlarından “ muz” üzerinden yapılan provokasyona ilişkin harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında muz yiyerek çektikleri videoları sosyal medyadan paylaşan yabancı uyruklu 31 şüphelinin kimliklerini belirledi.

11 PROVOKATÖR ENSELENDİ

Ekipler 27 ve 28 Eylül’de Arnavutköy, Güngören, Bakırköy, Esenyurt, Bahçelievler, Esenler, Bağcılar ve Sultangazi’de düzenledikleri operasyonda Suriye uyruklu 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 2’sinin 26 Ekim’de Hollanda’ya çıkış yaptığı, 7’sinin farklı illerde ikamet ettiği belirlenirken diğer 11 şüphelinin ise yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

UMHD’den suç duyurusu
Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD), sosyal medyada sistematik şekilde yayılan provokatif videolara ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan UMHD, “Ülkemizin yüz binlerce misafir halk ile kardeşçe yaşadığı bu barış iklimini hedef alan, özellikle bayrağımız ve ülkemizin hassas değerleri üzerine yoğunlaşan, bir merkezden planlandığı değerlendirilen paylaşımları gerçekleştiren sosyal medya kullanıcılarının gerekli cezai müeyyidelere muhatap olmaları için dernek avukatlarımız ile tüm süreci takip edeceğiz.” denildi.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan haklarında işlem yapılan 11 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Dün açıklama yapan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ise, “provokatif amaçlı paylaşımlara” ilişkin 7 yabancı uyruklunun sınır dışı edilmelerine yönelik işlem başlatılacağını bildirdi.

Editör: TE Bilisim