Tiktok hesap açmak için öncelikle gerekli olan uygulama edinmektir. Daha sonrasında ise  mobil cihaza indirilen uygulamaya giriş yapanlar ve üyeliği bulunmayanlar için üye ol kısmından yeni bir üyelik açılması gerekir. Yeni bir üyelik oluşturmak için sisteme bazı bilgilerin kaydedilmesi gerekir. Bu bilgiler kayıt olmak istenen kullanıcıdan kayıt aşım sırasında istenir. Daha sonra uygulamaya kaydolan ve kullanıcı adı, şifre ile giriş yapan herkes uygulamayı kullanmaya başlayabilir. TikTok uygulamasını edinmek için başka herhangi bir şart bulunmaz, tek koşul bir üyelik hesabı oluşturarak sitede gerekli bilgilerin verilmesi istenir.

Tiktok Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Tiktok kullanımı için birçok farklı seçenek vardır. TikTok genel kapsamında kurgu videolar yapılabilmesi için kurulmuş ve kullanıcıların birbirini takip edebilmesi, canlı yayın açabilmesi üzerine yapılmış bir uygulamadır. Tiktok genellikle kullanıcılarını geniş bir kitleye ulaştırır. Uygulama kullanıcıları kayıt gerçekleştirdikten sonra istediği kişileri takip edebilirler ve hesabının takip edilmesine izin verdiği taktirde takipçi sayısı artış gösterir. Tiktok içerisinde takipçi sayısı yüksek olanlar hesabını işletme hesabı tarzında kullanabilir ve yayın açıldığında yayına katılan bireylerin karşı tarafa gönderdiği hediyeler sayesinde hesabın kullanıcısına nakit para olarak geçer ve böylece hesap üzerinden kazanım yapmak mümkündür. Genellikle bu kazanımları TikTok fenomenleri yapar ve çoğunlukla belirli kitleye hitap ederler. Uygulama içerisinde kesinlikle kimsenin bir başkasına para göndermesi söz konusu olamaz sadece isteyen bireyler istedikleri hesaplara canlı yayın açıldığı takdirde hediye yollayabilir ve bu hediyeler çoğaldıkça nakite dönüşür. TikTok fenomenleri çoğunlukla bu şekilde yayınlar açarak bir gelir elde eder ve bu tamamen yasal, izin verilen bir uygulama sistemidir.

Tiktok Uygulamasında Misafir Girişi Var Mı?

Tiktok uygulama içerisinde misafir girişi adında bir kısım bulunur. Bu kısıma geçiş yapabilmek için tiktok’un resmî sayfasından bazı adımların takip edilmesi gerekir. Tiktok da bulunan misafir özelliği sadece canlı yayın yapılırken, yayına misafir eklenebilecek şekilde ayarlanmıştır. Tiktok üzerinden yayın açan bir hesap, farklı başka bir hesabı karşı taraf da onayladığı taktirde misafir olarak alabilir ve iki kişi yayına devam edebilir. Tiktok uygulamasından misafir ekleme adımları şu şekildedir:

  • Aktif, mevcut tiktok hesabına giriş yapılması gerekir.
  • Sağ üstte bulunan ayarlar kısmına geçiş yapılmalı.
  • Burada bulunan “canlı yayın ayarları” sekmesine geçiş yapılmalıdır.
  • Canlı yayın ayarları kısmından ise “canlı yayına misafir alma” butonuna tıklanır.

Bu adımlar eşliğinde yayına istenen kullanıcı eklenebilir ve yayın birkaç kişi eşliğinde sürdürülebilir.

Tiktok Uygulamasında Canlı Yayın Açmak İçin Takipçi Sayısı Önemli Mi?

Tiktok içerisinde açılan yayınlarda, yayına misafir olarak katılacak kullanıcı için herhangi bir takipçi sayısı şartı, koşulu bulunmaz; fakat bu yayını açan kullanıcı için geçerli değildir. Yayını açacak olan kullanıcı için ise en az 1000 takipçiye  sahip olması istenir. Bu takipçi sayısına ulaşan her hesap istediği yerde istediği zaman 7/24 canlı yayın açma hakkına sahip olmuş olur. Hesapların canlı yayın açabilmek için başka şart yoktur. Bu takipçi sayısına ulaşılamıyor; fakat canlı yayın açmak isteniyor ise tiktok’un resmî sayfasında bulunan “tiktok takipçi” sekmesinden takipçi satın alımı gerçekleştirilebilir ve bu tamamen uygulama içerisinde yasal bir yoldur.

Tiktok Canlı Yayına Katılma Özelliği Engellenebilir Mi?

Tiktok içerisinde bulunan yayına misafir olarak katılma özelliği istendiği taktirde istenilen hesap için engellenebilir. Tiktok uygulamasında yayına misafir girişi yapılamaması için engelleme özelliği bulunur. Bu özellik için şu adımların takip edilmesi gerekir:

  • Tiktok hesabına giril yapılır,
  • Ayarlar sekmesine geçilir,
  • “Canlı yayın ayarlar” bölümüne geçilir,
  • “Canlı yayın misafir alma” butonu pasif hale getirilir.

Bu adımlar doğru bir şekilde yapıldığı taktirde adımlarım gerçekleştirildiği hesap diğer başka hiçbir hesap tarafından bir yayına misafir olarak eklenemez.

Editör: TE Bilisim