Yapı Kredi Altın Hesabı Nasıl Açılır? Altın çok değerli madenler arasındadır ve bu sebeple yatırım için çok güçlü bir seçenektir. Altın fiyatları sürekli olarak düşüş ya da yükseliş gösterebilir. Yatırımlarda bu istatistikleri takip ederek ilerler ve altın hesabı için de aynı döviz alım-satım yapılıyormuş gibi süreç ilerler. Gram bazında bankadan altın alınabilir ya da altınlar farklı bir yerden temin edilerek bankaya yatırım gerçekleştirilir.

Yapı Kredi Altın Hesabı Ücretli Mi?

Yapı Kredi altın hesabı açılışı tamamen ücretsizdir. Müşteriler gerekli yerlere başvurarak altın hesap açılmasını talep edebilir ve hiçbir ücrete tabi tutulmazlar. Altın hesabında yıllık hesap kullanım ücreti de istenmez ve kullanıcıların belli bir miktar yatırımları banka güvencesi altında sigortalıdır. Yapı Kredi müşterilerinden altın hesabı açılışı ve kullanımı için hiçbir ücret talep edilmez ve bu hesaplar tamamen vadesiz olarak işler. Müşterilerin yastık altı güvensizliğinde değil banka da sigortalı yatırım yapmaları oldukça önemlidir. Bunun için hem bir ödenek istenmez hemde kayıp, çalıntı gibi durumlarla karşılaşılması kesinlikle söz konusu olamaz.

Yapı Kredi Altın Hesap Nedir?

Yapı Kredi altın hesabı en değerli madenler arasında bulunan altının yatırım yapılmasına olanak sağlayan vadesiz bir hesap türüdür. Altın hesaplar müşterinin başvurusu üzerine açılır ya da kapatılır. Altın hesap, isminde de bulunduğu gibi hesapta sadece altın birikimi yapılmasına olanak tanır. Altın hesabı güvenli bir şekilde kur üzerinden gram altın alım-satımına olanak tanır ve bu işlem döviz alım-satımı ile de aynıdır. Altın hesapların vadeli ya da vadesiz olarak seçilme şansı yoktur, bu işlem müşteri tercihine bırakılmaz ve sadece vadesiz hesap olarak belirlenmiştir.

Yapı Kredi Fiziki Altın Veriyor Mu?

Yapı Kredi altın hesabından fiziki altın almak mümkündür. Müşterilerin tercihine bağlı olarak istendiği taktirde banka şubelerinden altın yatırımlarını fiziki olarak da alabilirler. Banka da bulunan altın hesabından diğer tüm altın hesaplara havale yapılabilir ve transfer kolayca gerçekleştirilir. Altın hesapta bulunan yatırımları başka bir hesaba aktarmak için havale kullanılabildiği gibi şubeden altın çekimi ile de farklı bir altın hesabına yatırım işlemi gerçekleştirilir. Yapı Kredi bankasında bulunan vadesiz altın hesabı için fiziki altın çekimi yapılabildiği gibi altın yatırımları da fiziki olarak altınlar ile yapılabilir. Sadece hesaptan hesaba aktarım yapılması zorunlu değildir işlemler istenildiği taktirde her zaman fiziki olarak da yapılabilir.

Altın Hesabı Mantıklı Bir Yatırım Mı?

Altın hesabı yatırımları oldukça kârlı yatırımlardır ve bu sebeple çoğu yatırımcı için ilk tercihte gelir. Altın hesabının yatırım olarak fazlalıkla tercih edilmesinin sebebi gram bazında kâr etmek için en kolay yöntem olmasıdır. Bu sayede altınlar oldukça değerlenir ve yatırımı artabilir. Müşteriler kendi altın hesapları üzerinden de kolayca altın alım-satımı yapabilirler. Vadesiz altın hesabında büyük yatırımcıların kâr ettiği gibi küçük yatırımcılarda gram artışlarından oldukça kâr elde edebilirler. Altın hesabı vadesiz olmasına rağmen sıkça tercih edilir ve Yapı kredi müşterilerine en güvenli yatırım şeklini sunmak ile yükümlüdür. Bankada bulunan altınlar için kötü hiçbir koşul geçerli olamaz ve müşterilerin yatırımları tamamen güvencededir.

Editör: TE Bilisim