Dolar kuru Merkez Bankası'nın kasım ayı kararı sonrası 11.25 TL seviyelerine kadar çıkmıştı. 11 TL bandı üzerinde hareketli olan dolar kurunun hareketli değişiminin devam etmesi bekleniyor. Dolar kurunda yaşanan bu hareketler sonrası ise Sabah Gazetesi Yazarı Şebnem Bursalı'dan açıklama geldi. 

BUNLAR YAPILIRSA DOLAR KURU 1 TL OLUR

Şebnem Bursalı bugünkü yazısında dolar kurunun nasıl 1 TL olabileceğine dair bir yazı kaleme aldı. Döviz İşte Böyle Düşer başlığıyla yayımlanan yazıda, Türkiye'nin attığı ve atmayı planladığı adımlar ele alındı. Doğu Akdeniz'den başlıyoruz diyen ünlü gazeteci listeyi şöyle sıraladı. 

İşte O Formül

Doların 9.50 TL olması için Doğu Akdeniz'den çekiliyoruz açıklaması yapılması gerektiği ifade edildi.

9.00 TL'lik dolar kuru için Libya'dan çekiliyoruz açıklaması.

8.75 TL'lik dolar kuru için Katar'dan ve Afrika'dan çekiliyoruz demenin gerektiği yazıda aktarıldı. 

8.50 TL'lik dolar için Karadeniz'de doğalgaz aramasını durduruyoruz açıklamasının yapılması gerektiği.

8.25 TL'lik dolar kuru için Suriye'den çekilmesi gerektiği.

Dolar 8 TL için BM ve NATO kararlarını ne diyorlarsa uygulayacağız denmesi gerektiği

7.75 TL Ülke içindeki ve sınır ötesindeki tüm terör operasyonlarını durduruyoruz denmesi.

7.50 TL'lik dolar kuru için Hapisteki FETÖ, PKK, DHKP-C terör örgütü üyelerini tahliye ediyoruz denmesinin gerektiği. 

Yazının devamında ise birçok madde sıralandı. Bu sıralamada; KHK ile görevden alınanları tekrar eski görevlerine iade edilmesi; vesayet sistemine dönülmesi, IMF ile anlaşma imzalanması ve Merkez Bankası'ndaki dolar rezervine direk emir verme yetkisi verilmesi, Kıbrıs'taki haklardan vazgeçilmesi, yerli projelerin durulması, MİT düzenlemesi, Cumhur İttifakının lagvedilmesi, erken seçim Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması. maddeleri yer aldı. 

Listenin son sırasında ise ABD ve AB'nin işaret ettiği ülkelerle ilişki kurulması ve diğer ülkelerle ilişkilerin kesilmesi olarak gösterildi. Tüm bunların yapılması durumunda dolar kurunun 1 TL olacağını ifade etti. 

Editör: TE Bilisim