İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB) tarafından düzenlenen açılış programına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, burada yaptığı konuşmada Millet İttifakı adına merakla beklenen açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU’NUN YANINDA SÖYLEDİ

Meral Akşener konuşmasının sonunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkürlerini ileterek, "Böyle bir tesisin açılışına şahit olmaktan çok mutlu oldum. Bu çalışma performansınızın devamını dilerim ki, cumhurbaşkanlığı seçiminde lazım. Sizler çalışırsanız, İstanbulluya, diğer şehirlerde hizmet ederseniz, rekabeti hizmet üzerinden yaparız ve 13. Cumhurbaşkanını da Millet İttifakı seçtirmiş olur." ifadelerini kullandı.

Akşener'in bu sözleri Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığına karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kema Kılıçdaroğlu'nun yanında dile getirmesi dikkatlerden kaçmadı.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NU İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığına karşı çıkmıştı.

Ankara ve İstanbul'daki belediyeleri riske atamayız diyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bizim iki büyükşehir belediyesinde Ankara ve İstanbul'da Meclis çoğunluğumuz yok. En temel sorunlarımızdan birisi o. Belediye başkanlarımız seçilirken o vilayetin insanlarına hizmet için söz verdi. Siz eğer belediye başkanı olarak seçilmişseniz, bazı sözler vermişseniz o sözleri yerine getireceksiniz. Cumhurbaşkanlığını bir kişiye endeksleyemezsiniz o makam kurala endekslenir.”
Editör: TE Bilisim