İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde yıkılan binaların yerine 741 ev ve işyeri inşa edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşa edilen yeni konut ve işyerlerini sahiplerine teslim ederek “Biz AK Partiyiz söz verir, sözümüzü tutarız” dedi.

ARTIK TEDAVİ ZAMANI

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, İzmir Menemen’de düzenlenen toplu açılış töreninde ekonomiye değindi. Mandacı siyasetçilerin Türkiye’nin ekonomik kurtuluş mücadelesini tam tersi şekilde göstermeye çalıştığını belirten Erdoğan, “Artık ülkemiz ekonomisinin kronik hastalıklarını azaltma değil tedavi etme aşamasına geçtik” dedi.

HERKES KAZANACAK

FAİZLERİN düşeceğini dile getiren Erdoğan, “Hiç endişe etmeyin, şirketlerimiz daha çok kazanacak, çalışanlarımız daha iyi ücret alacak, bireylerin bundan sonraki süreçte eli bolluk içinde olacak.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, ayrıca Merkez Bankası’nın döviz rezervinin 127 milyar dolara yükseldiğini kaydetti.

*** 

‘Sözümüzü tutarız’

TÖRENDE Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı yaptı, “Afetin ne zaman olacağını bilemediğimiz için vatandaşlarımıza buradan çağrı yapıyorum: Riskli yapılarınızı dönüşüme tabi tutun.” dedi. Geçtiğimiz yıl İzmir’de meydana gelen ve 117 vatandaşın hayatını kaybettiği 6,6 büyüklüğündeki deprem sebebiyle, evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için, TOKİ (Toplu Konut İdaresi) Başkanlığı tarafından yapılan konutlar, dün düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Erdoğan, kentsel dönüşüm çağrısı yaptı, İzmir-Ankara YHT hattının ilk etabının açılacağı tarihi duyurdu, gençlere kütüphane müjdesi verdi.

“BİZ AK PARTİ’YİZ”

“Hamdolsun ülkemiz dünyanın en hızlı, en etkin, en pratik afet müdahale sistemine sahiptir. Biz dakikalar içinde yardım, günler içinde enkaz kaldırma çalışmalarını başlatabiliyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Hiç kimseyi aç bırakmadık, açıkta bırakmadık. Sahipsiz, çaresiz bırakmadık. Daha önce nasıl Elazığ ve Malatya’da 1 yıl gibi kısa sürede daha iyisini yaptıysak, İzmir’de de aynısını yaptık” sözleriyle devletin kriz yönetme becerisine dikkati çekti. İzmir depreminin ardından Bayraklı’da 1391 konut, 392 dükkan için hemen harekete geçtiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir depreminin 5071 konut, 354 konut yapma kararı aldık. Bugün sözümüzü tutuyor, ilk etap evleri ve dükkanları depremzedelere teslim ediyoruz. Bizler AK Parti’yiz. Bizler söz verir, sözümüzü tutarız. 2+1 konutların aylık taksitleri 750 liradan, 3+1’lerin taksitleri ise 1020 TL’den başlayacak. Kiradan bile daha düşük bedel ödeyerek vatandaşlarımız evlerine kavuşacak.”

Kadına şiddeti kaldıracağız’
CUMHURBAŞKANI Erdoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’yle ilgili mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz Temmuz ayında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4’üncü Ulusal Eylem Planı’nı açıklamış, 5 ana hedef, 28 strateji ve 227 faaliyet belirlemiştik. Aziz milletim, unutmamalıyız ki kadına yönelik şiddetle mücadele aynı zamanda annemizin, eşimizin, kızımızın hakkını, hukukunu, onurunu korumanın da mücadelesidir. Bu sorunun ortadan kalkması tüm kesimlerin inancı, çabası ve mutabakatıyla mümkündür. Kadına karşı şiddeti insani ve ahlaki değerlerimizi güçlendirerek inşallah tamamen ortadan kaldıracağız. Kararlıyız” diye konuştu.

AYRIMCILIK YAPMIYORUZ”

“Biz hizmet götürürken ayrımcılık yapmıyoruz” diyerek CHP’li yerel yönetimlere gönderme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan “İçme suyundan, yol, köprü, metro gibi yerel yönetimlerin sorumluluğundaki işleri merkezi yönetim bütçesi ve bakanlıklarımız ile yürüttük. Bizim ilkemiz insanı yaşat ki, devlet yaşasın şiarıdır. Bay Kemal ve CHP’nin ortaklarına bakın notunu verin. İzmir’in diğer sorunlarını da sorumluluklarını yerine getirmeyenlere rağmen birer birer çözeceğiz. İzmir’de kütüphane olmadığını öğrendim. İzmir’deki eski tekel fabrikasını içinde kütüphane de olan bir kültür merkezine dönüştürmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

‘Bu faizler düşecek’
CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Alsancak Stadıyla 96 ayrı tesisin toplu açılış töreninde yatırım, istihdam ve üretim ile birlikte tüm bu hizmetlerin altyapısını 19 yıldır inşa ettiklerini vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti: "Dün faizleri 7500'lere çıkartanların bugün kanun çıkartıp faizleri yüzde 1'e indirin, kim diyor bunu, bay Kemal. Kanun çıkarın faizleri yüzde 1'e indirin diyor. Ardından da diyorsun ki faizleri yükseltin, yemezler. Bu faizler düşecek, düşecek. Biz yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz. Ülkemizdeki mandacı iktisatçı ve mandacı siyasetçiler ise Türkiye'nin Cumhuriyet tarihindeki en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesini tam tersi gibi göstermeye çalışıyorlar. Yıllarca ülkemize dayatılan para ve maliye politikalarının insanımızı işsiz, şirketlerimizi karsız, devletimizi gelirsiz bıraktığını gözlerden saklamak isteyen bu mandacılar var güçleriyle üzerimize gelmeye çalışıyorlar."
Editör: TE Bilisim