Bursa'da tıra çarpan otomobildeki 4 kişi vefat etti. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nda M.K. yönetimindeki 34 AFG 020 plakalı otomobil, Selçukgazi Viyadüğü mevkisinde aynı yöne giden M.H'nin kullandığı 41 HZ 096 plakalı tıra arkadan çarptı.

İHH GÖNÜLLÜLERİ

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, otomobil sürücüsü M.K. ile aynı araçtaki üç kişinin vefat ettiği belirledi. Dört kişinin cenazeleri, incelemenin ardından Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Otomobildekilerin Bursa'daki programa katılmak üzere İstanbul'dan yola çıkan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı personeli ve gönüllüleri olduğu öğrenildi.

S/ İHA’LARIN ÜRETİMİNDE TAKIM LİDERİ

Ayrıca kazada vefat eden birinin Baykar'da görevli Uçak Mühendisi Tarık Kesekçi olduğu ortaya çıktı. Kesekçinin Türkiye Savunma Sanayinin en önemli envanterlerinden yerli ve milli Akıncı'nın yapımında görevli performans ve analiz mühendislerinin takım liderliğini yaptığı öğrenildi. Kesekçi, Akıncı'nın yapım aşamasını anlatan belgeselde de Selçuk Bayraktar ile birlikte rol aldı. O belgesel Nevşehir'in gururu Tarık Kesekçi başlığıyla sosyal medyada birçok kişi tarafından paylaşıldı.

"SENİ ÇOK ÖZLEYECEĞİM KARDEŞİM"

Kesekçi'nin vefat etmesi sonrası açıklama yapan Selçuk Bayraktar "Vatansever, idealist, iyi ahlaklı, gayretli, şuurlu, T3 Vakfı'mızda yetişen ve çok sevdiğim mühendis kardeşim Tarık Kesekçi, Hâkk'a yürüdü. AKINCI'da birlikte çok sabahladık. Allah rahmet eylesin. Mekânın cennet olsun. Vatan sana minnettardır. Seni çok özleyeceğim kardeşim..." dedi.

"DAVA ARKADAŞIMIZ..."

Baykar’dan da vefat eden Kesekçi’nin vefatına ilişkin taziye mesajı geldi. Yapılan açıklamada “Milli Teknoloji Hamlesi idealinin genç mühendislerinden, değerli dava arkadaşımız Tarık Kesekçi'yi elim bir trafik kazasında kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun... Ailesine, sevenlerine ve ekibimize başsağlığı dileriz. Başımız sağ olsun...” ifadeleri yer aldı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ise, "Elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden mühendis kardeşimiz Tarık Kesekçi’ye Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Baykar ekibine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." mesajını paylaştı.

İHH da resmi sosyal medya hesabından, "İHH personellerimizden Muratcan Kaya ve 3 gönüllü kardeşimiz Yusuf Taha Göktaş, Tarık Kesekçi ve Kaan Tığlı, Bursa'da teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazası sonucu vefat etmiştir. Kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar dileriz." şeklinde paylaşımda bulundu.

Editör: TE Bilisim