Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin 5 Kasım'da yazılı ön savunmasını Yüksek Mahkemeye vermesinin ardından, kapatma davasına ilişkin esas hakkındaki görüşünü tamamladı ve 'iddianamedeki görüşlerini ve partinin kapatılması talebini' tekrarladı.

Söz konusu gelişmeyi TELE1 kanalında değerlendiren HDP vekili Garo Paylan, ittifak ortaklarına 'yanımızda durun' çağrısında bulundu.

İTTİFAK İTİRAFI: TÜM MUHALEFETE BÜYÜK BİR İŞ DÜŞÜYOR

Millet İttifakı tarafından her fırsatta yalanlanmasına rağmen yerel seçimlerde AK Parti'ye kaybettirmek için ittifak kurduklarını itiraf eden Paylan, "Bütün büyükşehirleri hep beraber AK Parti'den aldık. HDP'yi kapatarak gücümüzü dışarı itmeye çalışıyorlar. Burada tüm muhalefete büyük bir iş düşüyor. HDP ile aynı şekilde düşünmüyor olabilirsiniz ama bu saldırıyı hep beraber durdurmalıyız." dedi.

"ORTAK ADAYIMIZ YÜZDE 75 İLE KAZANACAK"

Asıl meselenin HDP'nin kapatılması olmadığını vurgulayan Paylan, ittifak ortaklarına, "Hep beraber sorumluluk almalıyız. Bunu başarırsak, HDP kapatılmazsa iddia ediyorum. Cumhurbaşkanı adayımız yüzde 75 ile kazanacaktır." çağrısında bulundu.

Kaynak: Yeni Şafak 

Editör: TE Bilisim