Konferansta konuşan, Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı (SSB) İsmail Demir ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’nin savunma sanayiindeki ihracat başarısına ilişkin önemli bilgiler verdi. Konuşmacılar, özetle şunları söyledi:

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu:  Bugün savunma sanayiinde yüzde 80 yerlilik oranına ulaştık. İhracatçıların başarısının herkesi gururlandırıyor. Türkiye artık pazar ülke değil, teknoloji yoğun ürünler ihraç edebilen bir ülke. İhracatta rekorlar kırıyoruz. Bu yıl savunma sanayii ihracatı 2,8 milyar dolara yaklaştı. Diplomasi alanında savunma sanayimiz ilişkilerimize ve dış politikadaki etkinliğimize katkı sunuyor.

YÜZDE 40 ARTIŞ
SSB Başkanı İsmail Demir:  Savunma sanayiinde gerçekleşen büyümenin sürdürülebilirliğini sağlamanın en temel şartı ihracattır. 2002 yılında sadece 248 milyon dolar olan savunma ve havacılık ihracatımız yıldan yıla kat kat artmaktadır. Savunma ve havacılık ihracatımız bu yılın ilk 11 ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 40 artışla 2 milyar 794 milyon dolar seviyesine çıkmıştır. 2021 yılını 3 milyar doların üzerinde bir ihracatla tamamlamayı bekliyoruz.

Kaynak: Türkiye Gazetesi/Selçuk Böke 

Editör: TE Bilisim