Yunanistan güvenlik güçlerince denize atılan, arkadaşlarını kaybeden ve kendisi yaralanan Kamerunlu düzensiz göçmen, yaşadığı hak ihlallerinin tespiti ve manevi zararının tazmini için 100 bin Euro tazminat talebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvurdu.

SUYA ATILDI

Kamerun doğumlu 18 yaşındaki İbrahim Obbo’nun güvenlik güçlerine verdiği ifadeye göre, Obbo, 14 Eylül’de botla beraberindeki 35 göçmenle Sisam Adası’na geçti. Adaya sabah saatlerinde ulaşan Yunanistan güvenlik güçlerince uyarı ateşi açılan düzensiz göçmenlerden büyük bölümü yakalandı. Obbo ve 2 arkadaşı kaçmayı başardı ancak ertesi gün Yunan güvenlik güçleri tarafından yakalanarak bir bota bindirildi. Obbo ve arkadaşları, darp dildikten sonra can yeleği verilmeden suya atıldı.

YÜZEREK KUŞADASI’NA GELDİ

Yüzerek Kuşadası sahiline çıkmayı başaran Obbo, bir arkadaşını su üstünde hareketsiz gördü ve onu sahile çekerek kalp masajı yaptı ancak başarılı olamadı. Arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Obbo, yardım talebinde bulunduğu jandarma tarafından Aydın Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü. Obbo, yaşadığı insanlık dışı muamele ve yaşam hakkına açık ihlalden kaynaklı zararının karşılanması için derneğin avukatı aracılığıyla 100 bin Euro manevi tazminat talebiyle AİHM’e başvurdu.

Obbo'nun avukatları Esengül Kıran ve Mehmet Arslan 100 bin avro tazminat talebiyle AİHM'e başvurdu.

Editör: TE Bilisim