Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, 40. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan açıklamasında "Din görevlilerimizin asıl sorumluluğu insanların kalplerini zihinlerini imanın esaslarıyla zenginleştirmektir." ifadelerini kullandı.

"ÜMMET KAVRAMI CAMİLERDE VÜCUT BULDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Dünyanın neresinde olursa olsun her Müslümanın derdiyle dertlenmiş İslam'a yönelik her saldırıyla karşı olduk. Son dönemde bilhassa yapılan saygısızlıklara karşı en güçlü kalbi tepkileri dile getirdik. Benzer bir hadise bizim de başımıza geldi.

Suriye'de okullarda dağıtılmak üzere hazırlanan kitaplarda Peygamber Efendimiz'e ait tasvirlerin yer aldığı kitaplar dağıtıldı. Rabbim bizi her türlü saygısızlıktan korusun.

Mescid-i Nebi'nin ilk karargah olarak inşasından bu güne camiler her zaman hayatımızın merkezinde yer almıştır. Müslümanlar aynı safta kalplerini birbirine kitlemiştir. Ümmet kavramı evvela camilerde vücut bulmuştur. Camilerimize sahip çıkmak onları ihya etmek temel görevimizdir.

"CAMİLERİN SÜSÜ CEMAATTİR"

Yer yüzünün süsü camiler olduğu gibi camilerin süsü de cemaattir özellikle gençlerdir. Gençler ve çocuklarla dolmayan camiler mahzun kalmıştır. Aynı durum Avrupa başta olmak üzere vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı yerler için de geçerlidir. Caminin sosyal hayattaki ağırlığını güçlendirecek çalışmamalara ağırlık verdik. Din görevlilerimizin asıl sorumluluğu insanların kalplerini zihinlerini imanın esaslarıyla zenginleştirmektir.

Çocuklarımızı bilhassa da gençlerimizi camilerle ne kadar kucaklaştırırsak geleceğimize o kadar güvenle bakabiliriz.

Editör: TE Bilisim