Felsefe yapmak sürekli yolda olmaktır” tanımını yapan alman filozof kimdir? Sorusunun yanıtın sizler için haberimizde derledik. Filozoflar son yıllarda pek çok kişinin araştırmak istediği bir konu olmaktadır. Filozof kelimesi felsefe yapan kişiler için kullanılan bir kelimedir. Peki, “Felsefe yapmak sürekli yolda olmaktır” tanımını yapan alman filozof kimdir? İşte tüm detaylar haberimizde…

“FELSEFE YAPMAK SÜREKLİ YOLDA OLMAKTIR” TANIMINI YAPAN ALMAN FİLOZOF KİMDİR?

Felsefe yapmak sürekli yolda olmaktır tanımını yapan alman filozof Karl Jaspers'dir. Bu söz felsefenin amacının bir sonuca varmak olmadığını; yeni sorular sormak, sorulara yeni cevaplar bulmak olduğunu ifade etmektedir. Felsefe de sorular gibi çözümler de bitmez. Yeni sorular, yeni çözümler doğurur. Felsefe sürekli yeni arayışlara girmeyi gerektirir. Çünkü felsefe, sürekli sorgulamaktır.

Jaspers'in “Felsefe yapmak, yolda olmaktır” sözü bu fikri ne güzel ifade ediyor. O halde felsefe insanın durmadan ileriye atılmak, verileni eleştirme, yeni çözüm yolları arama çabasının bir ürünü olarak ortaya çıkıyor.

Editör: TE Bilisim