İBB Meclisi’nin aralık ayının oturumlarının ikinci birleşimi Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında toplandı. Oturumda olağanüstü İSKİ Genel Kurulu gerçekleştirilerek 2022 yılının zamsu tarifesi belirlendi. Tarife Komisyonu Başkanı AK Partili Meclis Üyesi Hidayet Erdöl İSKİ’nin su tarifesine yüzde 57.38 oranında zam ve her ay TÜFE oranında zam önerdiğini söyledi.

GİZLİ ZAM YAPILMIŞTI

İnsani su kullanım hakkının kaldırılmasıyla suya yüzde 25 oranında gizli zam yapıldığını belirten Erdöl, “Suya toplam yüzde 96 zam önerisi getirildi. AK Parti ve MHP grubu olarak bu teklifi kabul etmemiz mümkün değil” dedi. Her ay TÜFE oranında zam önerisini kabul etmediklerini açıklayan Erdöl AK Parti ve MHP grubu olarak suya 2022 yılından geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranı olan yüzde 36.20 oranında zam önerisinde bulunduklarını belirtti. Erdöl, Eylül ayında su fiyatlarına yapılan yüzde 15,62’lik zammında yeniden değerleme oranından düşürülmesinin ardından yeni zam oranı ve fiyatın ortaya çıkacağını kaydetti.

SU KULLANIM HAKKI GERİ GELECEK Mİ?

Bu durumda suya yüzde 20.58 zam önerilmiş oldu. Sayıştay’ın kestiği ceza nedeniyle kaldırılan insani su kullanım hakkının da geri getirilmesi önerildi. CHP grubu teklifi değerlendirmek üzere süre istedi ve meclise ara verildi.

Editör: TE Bilisim