10 Aralık’tan bugüne kadar İstanbul, Yalova, Mersin, Gaziantep, Erzincan, Antalya, Kahramanmaraş, Amasya, Aksaray ve Sivas‘ta toplam 47 kişi sahte içki yüzünden öldü.

Polis ekipleri yaşanan ölümler sonrası kaçak metil alkol üreten depolara ve sahte içki satan tekel bayilerine operasyon düzenleyerek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

17 ARALIK

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ: 22 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valiliği'nden sahte alkol zehirlenmelerine ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İlimizde meydana gelen "Sahte Alkol Zehirlenmesi" olaylarının önlenmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan tespitlerde;

* 46 şahsın Sahte Alkol Zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurduğu,
* 22 şahsın (11’i yabancı) hayatını kaybettiği,
* 16 şahsın (5’i yabancı) ise hayati tehlikelerinin olduğu ve tedavilerinin sürdüğü,
* 5 şahsın hayati tehlikesinin olmadığı,
* 3 şahsın ise taburcu edildiği tespit edilmiştir.

Sürdürülen kontrol ve denetim faaliyetlerinde; yakalanan 12 şüpheli şahıstan 4’ü tutuklanmış, 2 şüpheli hakkında Adli Kontrol Hükümleri uygulanmıştır. Ayrıca; 16 Kasım-16 Aralık 2021 tarihleri arasında İlimizde alkol kaçakçılığının önlenmesiyle ilgili olarak 56 operasyon gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlarda; haklarında işlem yapılan 78 şüphelinin 14’ü tutuklanmış, 17 şüpheli hakkında Adli Kontrol Hükümleri uygulanmıştır.

Yapılan operasyonlarda; 32.978 adet dolu halde alkollü içki şişesi, 27 ton 619 litre alkollü içki, sahte alkol imalatında kullanılan çok sayıda damıtma kazanı, hortum, huni, kapaklama makinesi, kapak ısıtıcı makineler, alkolmetre, etiket, kapak ısıtma makinesi vb. ele geçirilmiştir. İlimizde sahte alkol imalatı ve alkol zehirlenmesinin önlenmesi konusunda ilgili kurumlarımızın denetimleri yoğun bir şekilde devam etmektedir. Vatandaşlarımızın görme kaybı başta olmak üzere, birçok sağlık sorununa ve can kaybına yol açabilen sahte içkiye yönelik ihbar ve şikayetlerini güvenlik güçlerimize ve "174" Alo Gıda İhbar Hattına bildirmesi önem taşımaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ankara: Kahramankazan ilçesinde içki içtikten sonra fenalaşan 3 kişi Hamdi Eriş Devlet Hastanesinde tedavi gördü. E.T. hayatını kaybetti. Bir kişi tedavisinin ardından taburcu edilirken, diğer kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Sahte içki ürettiği iddiasıyla gözaltına alınan R.E. tutuklandı.

16 ARALIK

Aksaray: 2 çocuk babası Erkan Partal evinde eşi tarafından ölü bulundu. Evde plastik şişe içinde sahte içki polis, terzilik yapan 56 yaşındaki Partal’ın alkol zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği üzerinde duruyor.

Yine Aksaray'da 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp, sahte içkiden zehirlendiğini söyleyen Süleyman Ç. (56) kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tedaviye alındı.

Amasya: 41 yaşındaki 2 çocuk annesi S.Ç. iddiaya göre sahte içkiden zehirlendi. Amasya’da kaldırıldığı hastaneden 4 gün önce Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen S.Ç. kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Antalya: Manavgat ilçesinde sahte içkiden zehirlenen A.H.K., G.Ö., M.Y. ve A.Ç. hayatını kaybetti. E.Ö., E.T., H.S.’nin ise tedavileri sürüyor. İş yerinde sahte içki sattığı belirlenen M.O. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine kondu.

15 ARALIK

Mersin: Mut ilçesinde, sahte içkiden zehirlenen Ali Eser evinde ölü bulundu. Eser’le birlikte aynı sahte içkiden içen M.A. ve M.S.’nin hastanedeki tedavisi sürüyor.

Gaziantep: Nizip ilçesinde 10 sahte içki zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Erol Cengiz, Özgür Türkmen, Mustafa Pak ve Yunus Yurtseven tedavi gördükleri çeşitli hastanelerde yaşamlarını yitirdi. 6 kişinin tedavileri ise devam ediyor.

14 ARALIK

Erzincan: Metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan dört kişiden Halil Başer (72) ile Aydın Gürkan yaşamını yitirdi. İçtikleri sahte içki yüzünden alkol komasına giren Y.A. ve K.B.‘nin tedavileri sürüyor.

13 ARALIK

Yalova: Çınarcık ilçesinde metil alkolden yaptıkları içkiyi içen Ekrem T. (56) iş yerinde ve yakın arkadaşı Mehmet Y. (66) ise evinde ölü bulundu. Yakınları, iki arkadaşın uzun süredir kendileri için içki ürettiklerini söyledi.

12 ARALIK

Antalya: Kepez ilçesinde oto tamirciliği yapan Abidin Uçurum iş yerinde fenalaştı. Gözlerinin görmediğini söyleyen Uçurum, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

11 ARALIK

Kahramanmaraş: İçki içtikten sonra rahatsızlanan 7 kişi hastanelere başvurdu. Şahin Büyüksakallı (55), Abdullah Çam (62), Ali Kalaycı (71) ve Aytekin Karagenç (65) yaşamını yitirdi. İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, zehirlenen kişilerin internet üzerinden etil alkol siparişi verdiklerini tespit ettiklerini söyledi.

10 ARALIK

Sivas: Zara ilçesinde sahte içkiden zehirlenen Şakir Deliktaş (62), Bülent Ekici (62), Cevdet Aydın (63) ve Güler Kılıç hayatını kaybetti. Ö.Y., M.K. ve O.U. taburcu edildi. S.P., E.Ş. ve Y.K.’nın ise yoğun bakımdaki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Editör: TE Bilisim