SMS ile aşı randevusu alabilmek için 2023’e “ASI” yazın bir boşluk bırakın “T.C. kimlik numaranızı” yazıp bir boşluk daha bırakın ve “kimlik seri numaranızın son 4 hanesini” yazarak mesajı gönderiniz. Ardından size bir bilgilendirme mesajı gelecektir. Aşı randevunuzu kolay bir şekilde bu yollardan birini deneyerek alabilirsiniz.

E-Devlet’ten Aşı Randevusu İçin İzlenecek Yollar Nelerdir?

E-devlet üzerinden aşı randevusu alabilmek için MHRS randevu internet sitesinden ya da https://www.mhrs.gov.tr/ web adresine giriş yapmanız gerekir. T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek MHRS’ye giriş yapınız. MHRS şifreniz yoksa eğer e-Devlet üzerinden de siteye giriş yapabilirsiniz. Ekranda “aile hekimi randevusu al” ve “hastane randevusu al” şeklinde iki bölüm çıkacaktır. Aşınızı yaptırmak istediğiniz bölümü seçerek ilerleyiniz. “Aile hekimi randevusu al” bölümünde “Aile Hekimi Covıd-19 Aşı” bölümü çıkacaktır. O bölüme tıklayınız ve ardından size uygun gün ve saati belirleyerek aile hekiminizden aşı randevunuzu oluşturabilirsiniz. Randevu bilgileriniz kayıtlı olduğunuz cep telefon numaranıza bilgilendirme mesajı olarak gelecektir.

Aşı Randevusu İptal Edilir Mi?

Aşı randevusu iptali randevuyu oluşturan kişiler tarafından yapılması mümkündür. MHRS sisteminden veya https://www.mhrs.gov.tr/ web adresinden ya da e-Devlet’e giriş yaparak aşı randevu iptalinizi yapabilirsiniz. E-devlet’ten T.C kimlik numaranızı ve şifrenizi yazarak giriş yapınız. Ardından “randevu geçmişi” bölümünden oluşturmuş olduğunuz aşı randevusu talebinizi iptal edebilirsiniz.

Aşı randevunuzu ALO 182’yi arayarak da iptal edebilmeniz mümkündür.

Aşı Randevusu Nasıl Değiştirilir?

Aşı randevusunu değiştirmek için MHRS’nin sistemi veya https://www.mhrs.gov.tr/ web adresine T.C kimlik numaranız ve şifrenizi girerek giriş yapınız. Ardından “aşı randevusu al” bölümünde daha önceden oluşturduğunuz aşı randevunuzun kaydı bulunur. Aşı randevu tarihinizi değiştirmek için yeni randevu alarak onaylanmasını beklemeniz gerekir. Yeni randevunuzun onaylanması sonucunda eski aşı randevunuz iptal edilir.

Aşı Randevusu Alamıyorum, Ne Yapmalıyım?

Aşı randevusu alamayan kişilerin öncelikle MHRS sistemi üzerinden şifre oluşturmaları gerekir. Sisteme T.C kimlik numarası ve oluşturduğunuz yeni şifre ile giriş yapınız. Ardından “aşı randevusu al” bölümünden randevu almak istediğiniz tarihi ve saati belirleyerek işleminizi onaylamanız yeterlidir. SMS ile randevu alacak kişiler için ise 2023’e “ASI” yazıp bir boşluk bırakın “T.C. kimlik numaranızı” yazıp bir boşluk daha bırakıp “kimlik seri numaranızın son 4 hanesini” yazarak mesajı gönderiniz. Telefonunuza bir bilgilendirme mesajı gelecektir. Aşı randevunuzu kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz.

 

Editör: TE Bilisim