TÜRKİYE’nin İran ile en uzun sınıra sahip ili Van'da, yasa dışı girişler, kaçakçılık faaliyetleri ve teröristlerin sızma girişimlerinin önlenmesi amacıyla başlatılan güvenlik duvarı çalışmalarına hava şartları nedeniyle ara verildi. Sınırdan kaçak geçişlerin engellenmesi için başlatılan modüler güvenlik duvarı çalışmalarında 64 kilometrelik bölümün 40 kilometrelik kısmı tamamlandı. Sınıra 235 kilometre de hendek kazıldı.

SINIR HATTINA 103 OPTİK KULE

Çaldıran ilçesinin 64 kilometrelik sınır hattında yapımı devam eden 45'i haberleşme ve 58'i gözetleme olmak üzere 103 optik kuleden bazıları devreye alındı. Güvenlik güçleri, termal kamera, sensör ve dürbünlerle gerçekleştirdikleri gözetleme, zırhlı araçlarla yaptıkları devriye faaliyetleri sayesinde bu yıl 120 binin üzerinde düzensiz göçmenin ülkeye girmesini önledi. Ayrıca ekipler 15 bin kişiyi de il sınırlarında yakaladı.

BİN 904 KAÇAKÇI ENSELENDİ

Güvenlik güçleri, göçmen kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen bin 904 şüpheliyi gözaltına aldı. Göçmen kaçakçılığında kullanılan 880 araç ve 5 tekneye de el konuldu.

***

Eren Kış-14 operasyonu başladı

İçişleri Bakanlığı, Batman'da 620 personelin katılımıyla Eren Kış-14 operasyonunun başlatıldığını bildirdi.

YURT içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Kış Operasyonları, halkın desteğiyle, inançlı ve kararlı şekilde, başarıyla devam ediyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı, PKK’yı ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla, Batman'da, Eren Kış-14 (Gömük) Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Süleyman Gür Operasyonu’nun başlatıldığı açıkladı. Operasyonda, Batman İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde, Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve güvenlik korucularından oluşan 44 operasyonel timdeki, 620 personelin görev yaptığı ifade edildi.

***

Komandolara törenli karşılama

OSMANİYE'den 6 ay önce Suriye görevlendirilen İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Özel Hareket Tabur Komutanlığı timleri, şehirde törenle karşılandı. İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen karşılama törenine Vali Yılmaz, protokol üyeleri ve komandoların aileleri katıldı. Timler tarafından Komando Andı’nın okunmasının ardından İl Müftüsü Ali Çakmak dua etti. Tören sonunda komandolar aileleriyle buluştu.

***

17 terörist etkisiz

GÜVENLİK güçlerinin, terör örgütü PKK’ya yönelik sınır ötesinde operasyonları devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Bölgesi’ne saldırı hazırlığındaki 8 PKK/YPG'li teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Ayrıca Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak'ın kuzeyindeki Gara'ya düzenlediği ortak operasyonda 9 PKK/KCK'lı terörist öldürüldü.

***

Osmaniye’de DEAŞ’a baskın

OSMANİYE Jandarma Komutanlığı ekipleri, yılbaşı öncesi muhtemel bir terör eyleminin önüne geçmek için çalışma başlattı. Ekipler, terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'de silahlı eylemlerine katıldığını ve şehirde olduklarını belirlediği Suriyeli H.K, E.C, M.S, H.M, M.K. ve A.E'yi operasyonla yakaladı. Şüphelilerin ikametlerinde ele geçirilen dijital materyallere el konuldu.

Editör: TE Bilisim