İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda hareket eden Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, iç güvenlik operasyonları kapsamında terör örgütü PKK’ya darbe üstüne darbe vuruyor. Ekiplerin gerçekleştirdikleri 14 ayrı Eren Kış Operasyonu zorlu kış şartlarına rağmen başarıyla devam ediyor.

TERÖR ELEBAŞLARI ETKİSİZ

İlk operasyonun başladığı 7 Kasım 2021'den bugüne kadar 12 bin 171 Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekât, Polis Özel Harekât ve güvenlik korucusunun yer aldığı Eren Kış Operasyonları’nda biri canlı, 19'u ölü olmak üzere 20 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilenler arasında terörden arananlar listesinde bulunan sözde üst düzey kadrolardaki bazı teröristler de yer aldı. Ayrıca operasyonlarla, PKK'yla iş birliği içerisinde olduğu belirlenen 10 kişi yakalandı.

KARARLILIKLA SÜRÜYOR

Devam eden Eren Operasyonları ve bölgeler ise şöyle: “Eren Kış-1 Şırnak, Eren Kış-2 Hatay, Eren Kış-3 Diyarbakır ve Bingöl, Eren Kış-4 Hakkâri, Eren Kış-5 Siirt, Eren Kış-6 Tunceli, Eren Kış-7 Bitlis, Eren Kış-8 Mardin, Eren Kış-9 Ağrı-Iğdır, Eren Kış-10 Ağrı-Erzurum-Kars, Eren Kış-11 Diyarbakır-Muş, Eren Kış-12 Van, Eren Kış-13 Şırnak, Eren Kış-14 Batman.

Örgütün lojistiği çökertildi
Operasyonlarda PKK'nın kullandığı 339 mağara, sığınak ve depo imha edildi. Aralarında uçaksavar, roketatar, havan, uzun namlulu silah, keskin nişancı tüfeği ile lav silahlarının da bulunduğu 86 silah, 160 el bombası, 51 el yapımı patlayıcı, 260 fünye, bir ton 653 kilogram patlayıcı madde, 28 dürbün, 22 telsiz, 20 bin 754 mühimmat ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.
Editör: TE Bilisim