Diriliş Postası’nın 6 Ocak’ta ‘Dünyayı saran virüs: K-Pop saadet zinciri’ başlığı ile manşetten duyurduğu haberine Güney Kore’den cevap geldi. Ankara’daki Kore Kültür Merkezi Müdürü Müsteşar KeeHoung Park, gazetemize gönderdiği cevapta, K-Pop grubu BTS üyelerinin askerlikten muaf tutulma taleplerinin hayranlardan geldiğini söyledi. Park, K-Pop’ın Kore Kültürünü dünyaya tanıttığını da sözlerine ekledi.

-Dünyayı saran virüs: K-Pop saadet zinciri [Haberi okumak için tıklayın]

Güney Kore’den yayılarak dünya genelinde gençleri hedef alan K-Pop gruplarının kültürel dezenformasyonunun etkileri her geçen gün arıyor. Diriliş Postası’nın 6 Ocak tarihinde ‘Dünyayı saran virüs: K-Pop saadet zinciri’ başlığı ile manşetten duyurduğu haberde, Korean Pop’ın kısaltması olarak kullanılan K-Pop gruplarının gençleri nasıl haz robotu haline getirdiğine dikkat çekilmişti. Söz konusu grupların imaj ve davranışlarıyla hayran kitlesini etkilediği belirtilen haberde, gençlerin cinsiyetsizliğe yönlendirildiği ve K-Pop grupları üzerinden bir saadet zinciri kurulduğuna vurgu yapılmıştı.

“İDDİALAR DOĞRU DEĞİL”

Söz konusu haberin yayınlanmasının ardından Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği bünyesindeki Kore Kültür Merkezi (KKM) Müdürü Müsteşar KeeHoung Park, elektronik posta ile gazetemize ulaşarak duruma K-Pop gruplarının faaliyetlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Ünlü K-Pop grubu BTS üyelerinin askerlikten muaf olmasına ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirten Müsteşar Park, askerlikten muafiyet talebinin söz konusu talebin grubun geldiğini fakat Güney Kore makamlarının bu talebi kabul etmediğini belirtti. Park, grup üyelerinin ne zaman askere alınacağına dair bir açıklama yapmaması dikkat çekti.

BİRDEN FAZLA ÜLKEDE YASAK

Birden çok ülkenin K-Pop’a yasak koyduğu iddiasını da kabul etmeyen Park, “Şu anda Kuzey Kore, K-Pop'ı resmen yasakladı. Çin’de K-Pop gruplarının konser vb gösterilere katılması kısıtladı” ifadeleri ile söz konuyu bilginin doğru olduğunu gözler önüne serdi. K-Pop’ın tüm dünyada sevilerek takip edildiğini öne süren Müsteşar Park, grup üyelerinin gençleri cinsiyetsizliğe yönlendirdiği iddiaları için de “Dünyanın her yerinde K-Pop'ı dinlemekten mutlu olan gençlerin aceleci bir genelleme yanılgısı ile kınanması arzu edilen bir durum değildir” ifadelerini kullandı. Park, dünya gençlerinin K-Pop sayesinde Güney Kore kültürünü tanıdığını ve Korece öğrenmeye teşvik ettiğini öne sürdü.

“K-POP İLE GÜÇLÜ DOSTLUK” İDDİASI

Cevabında, Türkiye ve Güney Kore arasındaki ilişkilerin derinliğine dikkat çeken, K-Pop’ın iki ülke arasında sürdürülebilir ilişkiye katkı sağlayacağını öne sürdü. “Türk gençleri K-Pop ve K-drama ile eğleniyor” diyen Park, “K-Pop güçlü bir dostluk inşa eden Kore ile Türkiye arasındaki geleceğe yönelik ve sürdürülebilir ilişki için önemli bir altyapı olarak hizmet edecektir” dedi.

Editör: TE Bilisim