ATV'nin sevilen Osmanlı dizisi Kuruluş Osman karakterleri, tarihte gerçekten var mı, yoksa senaryo gereği mi dizide yer alıyor. Bu konuda izleyiciler sık sık araştırmalar yapmakta. Bu bağlamda en çok merak edilenlerden biri de Kuruluş osman Rogatus Laskaris karakteri oldu. Tecrübeli sanatçı Yıldıray Şahinler'in canlandırdığı Tarihte Rogatus Laskaris kim, gerçekte var mı? Kuruluş Osman Rogatus kimdir? Yıldıray Şahinler kaç yaşında, kimdir, nereli ve hangi dizilerde oynadı soruları da ayrıca merak edilenler arasında. Peki, Tarihte Rogatus Laskaris kim, gerçekte var mı? Kuruluş Osman Rogatus kimdir? İşte konunun detayları!..

Tarihte Rogatus Laskaris kim, gerçekte var mı? Kuruluş Osman Rogatus kimdir?

Kuruluş Osman'daki Rogatus Laskaris karakterinin gerçekte var olduğuna dair tarihi kaynaklarda bir bilgi bulunmamaktadır. Rogatus karakterinin, senaryo gereği dizide yer aldığı düşünülmektedir.

Kuruluş Osman Rogatus karakterini ise Yıldıray Şahinler canlandırmaktadır. Peki, Yıldıray Şahinler kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde oynadı? İşte Yıldıray Şahinler'in hayat hikayesi.

Yıldıray Şahinler biyografisi

Yıldıray Şahinler 53 yaşındadır. Show TV'de yayınlanan 'İçerde' dizisinde Hasan Alyanak karakteri ile geniş kitleler tarafından tanınan Yıldıray Şahinler, 7 Şubat 1968'de İstanbul'da doğdu. Şahinler, Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, yazar ve yönetmendir.

1986 yılında henüz 18 yaşındayken İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosuna girdi ve uzun yıllar görev yaptı. Pek çok tiyatro oyunda rol aldı. Tiyatro dışında kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde oynadı. 2007 yılı başında İstanbul Halk Tiyatrosu adlı tiyatro grubunun kurucuları arasında yer almıştır.

.2014 sonbaharında Kanal D'de başlayan Hayat Yolunda dizisinde Tayfun Kuzu karakterini canlandırmıştır. Son olarak İçerde adlı dizide Hasan Alyanak karakterini canlandırdı. Şahinler, Akıncı adlı dizide Cevdet karakterini canlandırmıştır.

Editör: TE Bilisim