Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, El Salvador Devlet Başkanı Nayip Bukele’nin ziyaretinin ‘Devlet Başkanı’ düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya paylaşımında Bukele’ye teşekkürlerini iletti.

Türkiye ile El Salvador arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin salgına rağmen son dönemde ciddi sıçrama yaşadığını ifade eden Erdoğan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

HEDEF 5 YILLIK SÜREDE 500 MİLYON DOLAR TİCARET

“El Salvador ile ekonomik ve ticari ilişkilerimiz salgına rağmen son dönemde ciddi sıçrama yaşadı. 2021 yılında %80 oranında artarak 50 milyon dolara yaklaşan ticaret hacmimizi önümüzdeki 5 yıllık sürede 500 milyon dolara çıkarmak istiyoruz.

Bugün imzaladığımız Ticaret ve Ekonomik İş Birliği Anlaşması bu bakımdan önemli bir araç teşkil edecektir. Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi ile Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşmalarının müzakerelerini de inşallah en kısa sürede tamamlayacağız.

EL SALVADOR’A İADEİZİYARET

Geçtiğimiz yıl faaliyete geçen El Salvador’un Ankara Büyükelçiliği’nin resmî açılışı bugün Dışişleri Bakanlarımız tarafından yapıldı. İnşallah biz de San Salvador büyükelçiliğimizi en kısa sürede hizmete açacağız ve bu açılış vesilesiyle bir iadeiziyaret gerçekleştireceğiz.

“TARİHİ ZİYARET DÖNÜM NOKTASI OLACAK”

Latin Amerika ve Karayipler bölgesiyle ilişkilerimiz, çok boyutlu dış politikamızın temel sütunlarından birini teşkil ediyor. 15 sene önce bölgede yalnızca 6 olan diplomatik misyon sayımız bugün 17’ye yükselmiş durumdadır.

Bugün ülkemize gerçekleştirilen bu tarihî ziyaret, inşallah bölgeyle birlikte Türkiye - El Salvador ilişkilerinde de yeni bir dönüm noktası olacaktır.”

Editör: TE Bilisim