Türkiye’yi gündemlerinden düşürmeyen Yunan medyası Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un en son kaleme aldığı kitapları haberlerine taşıdı.

"SINIR ÖTESİNE HİTAP EDİYORLAR"

Kathimerini Gazetesi’nin “Erdoğan ve çevresi uluslararası kitleyi hedefleyen kitaplar yazıyor” başlıklı haberinde “Erdoğan ve çevresi, İngilizce'ye çevrilmiş kitaplar yazmaya yatırım yapıyor ve bu kitaplar aracılığıyla Türk politikasını uluslararası alanda tanıtıyor.” ifadelerine yer verildi.

Haberde kitapların uluslararası ilişkileri konu edinen meselelere yer verilmesine dikkat çekilerek “Bu nedenle Türkiye sınırlarının ötesindeki okuyucu kitlesine hitap ediyor.” denildi.

REFORMLARA YER VERİLDİ

Altun’un "Küresel Kaos Çağında İstikrar Sağlayıcı Bir Güç: Türkiye” isimli kitabına yer verilen haberde kitaptaki bazı pasajlara atıfta bulunuldu. Kitaptaki “Türkiye’nin uluslararası arenada istikrar sağlayıcı bir rolünün olduğunun yanı sıra NATO ve BM’de bir reform gerçekleştirilmesi gerektiği” ifadelerine dikkat çekildi.

“LİDERLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” kitabına da haberde yer veren Kathimerini Gazetesi, Erdoğan için “Türkiye'nin sadece uluslararası sahnedeki rolünü güçlendirmeye zemin hazırlamaya değil, aynı zamanda kendi kişisel “liderlik” profilini tüm bu ülke ve liderlerin gözünde güçlendirmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE YUMUŞAK GÜCE YATIRIM YAPIYOR

Haberde Emine Erdoğan’ın “Afrika Seyahatlerim” isimli kitabı da yer aldı.

Haberin sonunda “Tüm bu yayınlar Türk liderliğinin uluslararası bir kitleye hitap ederek yumuşak güce yatırım yapmaya devam ettiğini gösteriyor. Türk dizilerinden değil, aynı zamanda "yazar" R. T. Erdoğan'ın da olduğu kitaplardan bahsediyoruz.” vurgusu yapıldı.

Editör: TE Bilisim