Furkan Benli

İsrail’in Körfez ülkeleri ile normalleşme anlaşması imzalaması İsrail kaynaklı suç örgütleri için yeni pazarlar açtı. İsrail merkezli yayın yapan Kanal 13’ün hazırladığı rapora göre, özellikle Afrika ülkelerinden altın gibi yer altı madenlerinin kaçakçılığı için geçiş noktası olarak kullanılan Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) İsrail’le normalleşmesi sonrası fuhuş, kara para aklama ve zehir ticaretinin merkezi haline geldi.

İSRAİL SUÇ İHRAÇ EDİYOR

Konuya ilişkin İsrail polisi ve diğer yetkililerin itiraflarına yer verilen Kanal 13 raporunda, İsrail’in dünyanın pek çok yerine “suç ihraç” ettiğine ve uluslararası suç örgütleriyle iş birliği yapmak için normalleşme anlaşmalarından faydalanıldığına dikkat çekildi.

ÖRGÜTLER DUBAİ’YE TAŞINDI

Kanal 13’e konuşan bir İsrailli emniyet yetkilisi, çok sayıda suç çetesinin, polisin onları takip ve kontrol edemeyeceğini bildikleri için faaliyetlerini Dubai’ye taşıdıklarını söyledi. Tel Aviv-Abu Dabi hattında imzalanan normalleşme anlaşmasından çok kısa zaman sonra Kasım 2020’de Aşdot Limanı’nda 750 kilogramdan fazla narkotik madde ele geçirildi. Yakalanan narkotik maddelerin BAE’li suç örgütleriyle iş birliği yapan İsrailli çetelerin olduğu ortaya çıkmıştı.

Editör: TE Bilisim