İstanbul’u adeta felç eden, vatandaşları araçlarında ana yollarda mahsur bırakan, toplu taşımaları kilitleyen, iş çıkışı insanları iş yerlerine geri dönmek zorunda bırakan yoğun kar yağışında CHP’li İBB adeta sınıfta kaldı.

İnsanların mağduriyeti azmış gibi bir de vatandaşlarla dalga geçer gibi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kar fırtınasının etkili olduğu saatlerde Sarıyer’de bir balıkçıya gitmesi insanları adeta çileden çıkardı.

İmamoğlu’nu görüntülerinin sosyal medyada yayılmasına tepki gösteren CHP’liler ise söz konusu fotoğraf çekimlerini yalanladı. ‘Yalanlama’ furyasına CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da katıldı.

Bekaroğlu sosyal medyada, "Türkiye'nin eski bir Bakanı, bir hanımefendi yalan konuşur mu, bu büyük yalanı söylerken biraz utanmaz mı? Dün gece restoran kapalıydı... Artık bunu herkes biliyor ama Bakan Hanım hala özür dilemiyor" paylaşımında bulunmuştu.

"HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM, GERÇEKTEN UTANDIM"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun restoranda olduğu doğrulaması üzerine paylaşımı silen Bekaroğlu, Betül Sayan Kaya'dan özür dileyerek "Sayın Betül Sayan Kaya ve herkesten özür dilerim. Gerçekten utandım. Ekrem Bey, saat 18.00-19.00 arası o restorandaymış" dedi.

KAYA NE DEMİŞTİ?

AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Betül Sayan Kaya, dün akşam sosyal medya hesabından İmamoğlu'nun söz konusu görüntülerini paylaşmış ve "İBB başkanlığı öncelikle sorumluluk sahibi olmayı gerektirir. Kadınlar, yaşlılar, bebekler yollarda aç, susuz kalmışken balık keyfi yaparak belediye başkanlığı yapılmaz" ifadelerini kullanmıştı.

"SAAT 18'DE ORADAYMIŞ"

Halk TV programcısı Murat Ağırel'e konuşan İmamoğlu, restoranda bir saat kaldığını ve buradan AKOM'a geçtiğini söyledi.

Konuyla ilgili  Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ağırel, "İşletme sahibi ve Sayın İmamoğlu ile görüştüm. Olay doğru. Ekrem Bey saat 18’de oradaymış. Saat 19’da da AKOM’a gitmek için çıkmış." dedi.

MEKAN SAHİBİ DE DOĞRULADI

Öte yandan restoranın sahibi de İmamoğlu’nun infial oluşturan görüntülerini teyit etti. İsminin Kahraman olduğunu söyleyen restoran sahibi şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şimdi bu insan bizim dükkanımızda bir ay önce bir rezervesi vardı. Dün akşam saat 6 itibariyle geldiler. Bir yemek yediler bir saat kaldılar gittiler."

Editör: TE Bilisim