Serik ilçesine bağlı Belek Mahallesi'nde geçtiğimiz Cumartesi günü sabah saatlerinde meydana gelen olayda, bahçeye inmek için evden dışarı çıkan 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar, boş bir araziye geldiğinde başıboş köpeklerin kendini kovaladığını görünce yola fırladı.

KAMYON BACAĞININ ÜSTÜNDEN GEÇTİ

O esnada İrfan Yayla'nın kullandığı 07 YBJ 06 kullandığı kamyonun tekeri Mahra'nın sağ bacağının üstünden geçti. Olayı fark eden kamyon şoförü araçtan indi ve yaralanan küçük kızın yanına gitti. Çevredekilerin yardımıyla ihbar üzerine 112 Acil Servis ve polis ekiplerine haber verildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralanan küçük kız ambulansla Antalya'ya sevk edildi.

DAKİKALARCA KALP MASAJI YAPILDI

Hastanede tedaviye alınan Mahra Melin Pınar, yaklaşık 3,5 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı. Pazar gecesi saat 01.00 sıralarında beynin sol bölgesinde oluşan kararma nedeniyle ikinci kez ameliyat edilen Mahra'nın, geçtiğimiz gün ise parçalanan sağ bacağı diz üstünden kesildi. 3 günde 3 ameliyat geçiren ve hayati tehlikesi devam eden Mahra'nın, son olarak bu sabah 10.30'da kalbinin durduğu ve 10 dakikalık kalp masajının ardından tekrar hayata döndürüldüğü bildirildi.

"10 DAKİKA KALBİ DURDU"

O anları anlatan baba Murat Pınar, "Saat 10.30 gibi bir anda doktor bey, 'kızınızın kalbi durdu ve şu anda kalp masajı yapılıyor' dedi. Bilgi verip geri gitti. O sırada annesi çok fenalaştı ve acile götürdük. 10 dakika sonra doktorumuz geri geldi ve 10 dakikalık uğraşın sonucunda kalp geri geldiğinin bilgisini paylaştı. Hayati tehlikesi çok ciddi olarak sürüyor. Bir köpek yüzünden 5 gündür canımdan oldum. Kızım çok kötü" dedi.

"DÖN BABANA DİYE BAĞIRDIM"

Kızının kalbi durduğunu duyunca hissettiklerini boğazı düğümlenerek anlatan Murat Pınar, gözleri dolarak, "Çok şey hissettim. 'Evladım gitti' dedim. 'Dön babana, dön annene' diye bağırdım. Duydu sesimi ve döndü. İnşallah bir daha tekrar etmeyecek ve kavuşacağım kızıma" ifadelerini kullandı.

"ONUN AYAĞI OLURUM"

Doktorların müsaadesiyle Mahra'nın yanına 1 saatliğine girdiklerini belirten Pınar, "55 dakika yanına girdim. Sevdim, öptüm ayaklarını. Allah kimseye böyle bir acıyı yaşatmasın. Anneyi toplamamız zor olacak. Psikolojik olarak kötü durumda. Canından bir parça gidiyor. Her gün bir kötü haber alıyoruz. Allah'tan umut kesilmez. O kapıdan çıksın, ben onun ayağı, kolu, her şeyi olurum. Ben onu kucağıma alıp eve götüreyim. Başka bir şey istemiyorum" diye konuştu.

"RABİA'NIN AİLESİYLE AYNI DUYGULARI PAYLAŞIYORUZ"

Son olarak Isparta'da arkadaşıyla kaldığı yurda doğru yürüdüğü sırada karşısına çıkan köpekten korkarak yola atlayan ve arabanın çarpması sonucu ağır yaralanan 20 yaşındaki Rabia Kallı'ya acil şifalar dileyen Pınar, "Onun da babası ve annesine acil şifalar diliyorum. Allah yardımcıları olsun. Şuanda aynı duyguları yaşıyoruz. Allah o kızımızı da bir an evvel sağlığına kavuştursun" diye konuştu.

KAYNAK: İHA

Editör: TE Bilisim