Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Çanakkale, Balıkesir'in kuzey kesimleri ve İstanbul çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Marmara, Ege, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Hafta sonunda kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve doğu kesimlerde azalacak olan hava sıcaklıklarının salı gününden itibaren ülke genelinde tekrar artacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

44 İL İÇİN UYARI!

Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapılan Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tekirdağ, Uşak, Yozgat, Kırıkkale ve Yalova, çığ riski bulunan Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kars, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Ardahan ve Iğdır için 'sarı' uyarı yapıldı.

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski bulunuyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'de toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim